beneck1 Napisano 19 Marca 2014 Napisano 19 Marca 2014 Witam. Niedawno wymieniłem kasetę i łańcuch. Zgodnie z zaleceniami uznałem, że mało prawdopodobne jest, aby korba te była zużyta. Okazało się, że ją też muszę wymienić. I teraz takie pytanie. Bo stara to 42-32-22. A chciałbym założyć 48-38-28. Tylko, że łańcuch mam już skrócony na starą, a podejrzewam, że przy nowej korbie (większej) okaże się on za krótki. Czy mogę sobie ten łańcuch przedłużyć, jak mam ogniwa - za pomocą skuwacza? Sprawa nr 2. Zamierzam kupić jakąś korbę makrokesz od shimano. I waham się między m171 a m131. Jaka jest między nimi różnica?
Mod Team Puklus Napisano 19 Marca 2014 Mod Team Napisano 19 Marca 2014 Możesz przełożyć za pomocą skuwacza, młotka, sił telekinezy, pana serwisanta czy każdą inna znaną metoda jak masz ogniwa z tego łańcucha możesz je dołożyć. Najbezpieczniej by było dopiąć resztę na spince, bo nie umiejętne skuwanie może osłabić łańcuch.
beneck1 Napisano 19 Marca 2014 Autor Napisano 19 Marca 2014 Właśnie w moim pytaniu chodziło mi głównie o trwałość łańcucha po takim zabiegu. Dzięki za odp.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.