Skocz do zawartości

[hamulce] zamiana v-brake na tacze

FoxRiveR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pewien problem.
Otóż posiadam  meride matts 10 som tam v brake  i mam problem odnosnie przerobienia na tarcze hydrauliczne czy jest taka mozliwość.
  jesli tak to  co musiał bym kupic ile mnie to by kosztowało i czy warto ?

Napisano

1. Rama/widelec ma montaż pod adapter ?

2. Model niższej klasy - po co tarcze ? (do śmigania po błocie kupiłbym lepszy rower, a nie ładował kasę w 10-v)

3. Koszty - wymiana całych kół lub tylko piast + zestaw hamulcowy zależy od klasy hamulców to kilkaset złotych.

Napisano

Problem jest wtedy gdy rama nie ma mocowania pod zacisk. Nie wiem czy tak jest u Ciebie ale jest spora szansa, że tak. Wtedy tarcze nie są realne. Jeśli natomiast masz mocowanie na widełkach to koszt dobrych hydraulików jest bardzo wysoki.

Na poważniejszą jazdę w terenie gdzie mieszkasz potrzebujesz niestety trochę bardziej zaawansowanego roweru. Do tego bym nie wkładał tyle kasy bo problemem nie są tu same hamulce. Problemem jest reszta czyli kiepski widelec i koła.

Napisano

rower ma 9 latek startuje regularnie w zawodach wienc poczeba jeszcze jakis amorzyrator jaki polecacie niedrogi a dobry do 600 zl ?

Napisano

Po pierwsze, zainwestuj w słownik języka polskiego. Oczy bolą, jak się to czyta.

Po drugie, jest podpięty temat o przejściu z v-brake na hamulce tarczowe, zacznij od tej lektury, a później jest cały worek tematów o podobnej tematyce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...