Skocz do zawartości

[2000] Cube Attention 2012 czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znalazłem taki rowerek jak w temacie i byłem go dzisiaj zobaczyć. Jak na te 2 lata jest w stanie bdb, nie ma rys na ramie ( jest praktycznie czysta ), hamulce też w stanie bdb odpowietrzone, klocki nowe. Przerzutki jak i Amortyzator pracują dobrze nie zauważyłem jakiś niedociągnięć. Rower podobno był na serwisie w tym roku. Wiem, że jest na osprzęcie prosto od producenta, nic nie zostało wymieniane. 

Link do roweru : http://tablica.pl/oferta/cube-attention-2012-rock-shox-xt-rapid-rob-kevlar-selle-italia-CID767-ID5dO25.html#1f3708578f

Pojawia się tylko pytanie, czy znajdę za tą cenę coś lepszego pod względem osprzętu. Wchodzi w grę każda firma, poza Giantem ( mam niemiłe przeżycia z modelami ).

• Mod Team
Napisano

Za 2 klocki nie będzie łatwo znaleźć coś na lepszym osprzęcie, tym bardziej, że rower wygląda naprawdę "świeżo".

Mam na sprzedaż nieco starszego (z kwietnia 2011r.) w równie dobrym stanie i nieco taniej. Jeśli jesteś zainteresowany pisz na PW. :)

Napisano

W Poniedziałek ostatecznie mam się spotkać w sprawie dokonania kupna, tylko jeszcze na co zwrócić uwagę przy używanym rowerze oprócz takich podstaw typu przerzutki, hamulce, koła. Z racji tego, że nie jestem jakąś obeznany w temacie drogich rowerów nie chcę się wkopać. Chcę przy kupnie wiedzieć co tak +/- trzeba przy nim zrobić, ewentualnie jak poznać, że amortyzator jest wybity?

Napisano

Jako, że do Poniedziałku już nie daleko, a znalazłem jeszcze 1 rower, chciałbym mieć pewność który lepiej wybrać. Kolega ma A4 z 2012 roku i wydaje się być okej jak do mojej jazdy i nawet jakaś wygląda. Znalazłem sklep który oferuje A6 z 2012 roku za 1900zł i tutaj pytanie, czy ten rower będzie bardziej opłacalny od Cube'a? Jak dla mnie przemawia fakt, że będzie gwarancja i będę jego pierwszym właścicielem, brak strachu o jakiekolwiek katowanie. Co wy o tym myślicie?

Napisano

Wyżej wkradł się błąd jako iż pisałem z telefonu na szybko. Miał być to Kross A7 z 2011 roku, lecz sklep wycofał ofertę. Co do A6 z 2012 które w/w jest warte te 2600zł ?. Z góry sorry z double posta :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...