tomszak Napisano 14 Marca 2014 Napisano 14 Marca 2014 Witam noszę się z zamiarem kupna roweru do 800zł. Domyślam się, że w tej cenie nowego raczej nie dostanę, więc może jakaś lepsza używka? Na razie nic ciekawego nie znalazłem poza jednym, więc liczę na waszą pomoc. Rower ma być przeznaczony raczej na krótsze trasy po asfalcie (dojazd do pracy) ale nie wykluczam też wycieczek po lesie czy jakichś polnych drogach. Jak będzie warto to mogę nieznacznie naciągnąć budżet. Oto rower, który wpadł mi w oko: http://allegro.pl/rasowy-unibike-evolution-shimano-deore-i4047341004.html Wzrost: 170cm Waga: 75kg Wiek: 21
RemarSportPL Napisano 14 Marca 2014 Napisano 14 Marca 2014 Przejrzyj jeszcze kilka podobnych tematów na foruum jak np http://www.forumrowerowe.org/topic/155357-do-600-zlmtb-pomoc-w-wyborze/ i byc może znajdziesz tam odpowiedź,Użytkownicy polecają kilka ciekawych modeli. Ten powyższy prezentuje się ciekawie,nie miałem z nim jednak styczności na żywo więc ciezko mi sie wypowiedziec co do jakości.
paweloko Napisano 15 Marca 2014 Napisano 15 Marca 2014 Ten unibke jest fajny, mam takiego samego i jestem zadowolony. Widzę że w tym egzemplarzu niedługo przydało by się zmienić napęd. Tak poza tym jest to dobry stosunek ceny do jakości.
tomszak Napisano 15 Marca 2014 Autor Napisano 15 Marca 2014 A jaki jest koszt takiej wymiany? Poza tym czy rama 19" nie będzie za duża dla mnie?
paweloko Napisano 15 Marca 2014 Napisano 15 Marca 2014 Ok. 130zł średniej klasy. Rama może być rzeczywiście trochę za duża. Ja mam 177cm przy tym samym rozmiarze, mam wrażenie że górna rura jest trochę za długą i mam bardzo pochyloną sylwetkę, dlatego wymieniłem mostek na krótszy.
tomszak Napisano 15 Marca 2014 Autor Napisano 15 Marca 2014 No to nieciekawie, komfort to podstawa. W trasie 20km + na pewno będzie to odczuwalne. Budżet zwiększam do 900zł. W grę wchodzą tylko używki czekam na jakieś propozycje. Budżet uległ zmianie. Teraz szukam czegoś do 1200zł.
MacPol Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Jeśli szukasz roweru na dojazdy do pracy i chwilowe szaleństwa np. na leśnym utwardzonym terenie to chyba bardziej cross a nie mtb... Chyba że lubisz się napocić jeżdżać oponami mtb po asfalcie... Ja mając budżet do 1200 zł kupiłbym Maestro Men na Alvio bo jeździłem i mam bardzo pozytywne odczucia.. Zobacz sobie a być może w tym czasie bardziej doświadczeni koledzy coś doradzą..
tomszak Napisano 22 Marca 2014 Autor Napisano 22 Marca 2014 Zakupiłem całkiem fajny rowerek focus cypress za 930zł cały osprzęt deore, także już teraz za późno http://allegro.pl/mtb-focus-freedom-disc-cypress-deore-lx-xcr-18-cal-i4036866177.html
PjeseczeQ Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Ta, przywieziony z Niemiec... Pewnie bez papierów, bo się "zgubiły"... Taki rowerek by był fajny, jakby nie był kradziony...
Tadeus Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Oj tam, oj tam. Tam się kradnie tylko około 330 tyś rowerów rocznie. Jaka jest szansa, że atrakcyjna "niemka", którą można kupić w Polsce na Allegro będzie kradziona... A serio, to tak można by jeździć, po prawie wszystkich, którzy kupili używki. Najczęściej nie ma szans by wiedzieć, czy rower nie jest legalny. Takie życie. A rowerek bardzo fajny. Tylko przynajmniej nie daj go sobie ukraść, by nie zarabiali na nim w nieskończoność
PjeseczeQ Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 "Takie życie" to bardzo zła ideologia... Z tego powodu rowery kupuję w salonie producenta. Nie mógłbym jeździć rowerem sprowadzonym bez papierów i się zastanawiać czy kradziony i czy ktoś trochę dalej nie miał przykrości z powodu zniknięcia rzeczy, na którą musiał uzbierać pieniądze żeby ją legalnie kupić...
LQS Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Fajny rowerek na słusznym osprzęcie. Oby służył jak najdłużej. Powodzenia w toczeniu tych opon po asfalcie PjeseczeQ, samochody też kupujesz w salonie? Każda używana rzecz może być kradziona..
PjeseczeQ Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Nie kupuję niczego z importu zagranicznego co nie jest nowe i nie ma papierów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.