Skocz do zawartości

[800zł] MTB nowy/używany

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam noszę się z zamiarem kupna roweru do 800zł. Domyślam się, że w tej cenie nowego raczej nie dostanę, więc może jakaś lepsza używka? Na razie nic ciekawego nie znalazłem poza jednym, więc liczę na waszą pomoc. Rower ma być przeznaczony raczej na krótsze trasy po asfalcie (dojazd do pracy) ale nie wykluczam też wycieczek po lesie czy jakichś polnych drogach. Jak będzie warto to mogę nieznacznie naciągnąć budżet. Oto rower, który wpadł mi w oko:

http://allegro.pl/rasowy-unibike-evolution-shimano-deore-i4047341004.html

Wzrost: 170cm

Waga: 75kg

Napisano

Ten unibke jest fajny, mam takiego samego i jestem zadowolony. Widzę że w tym egzemplarzu niedługo przydało by się zmienić napęd. Tak poza tym jest to dobry stosunek ceny do jakości.

Napisano

Ok. 130zł średniej klasy. Rama może być rzeczywiście trochę za duża. Ja mam 177cm przy tym samym rozmiarze, mam wrażenie że górna rura jest trochę za długą i mam bardzo pochyloną sylwetkę, dlatego wymieniłem mostek na krótszy.

Napisano

No to nieciekawie, komfort to podstawa. W trasie 20km + na pewno będzie to odczuwalne. Budżet zwiększam do 900zł. W grę wchodzą tylko używki :) czekam na jakieś propozycje.

Budżet uległ zmianie. Teraz szukam czegoś do 1200zł.

Napisano

Jeśli szukasz roweru na dojazdy do pracy i chwilowe szaleństwa np. na leśnym utwardzonym terenie to chyba bardziej cross a nie mtb... Chyba że lubisz się napocić jeżdżać oponami mtb po asfalcie...

Ja mając budżet do 1200 zł kupiłbym Maestro Men na Alvio bo jeździłem i mam bardzo pozytywne odczucia.. Zobacz sobie a być może w tym czasie bardziej doświadczeni koledzy coś doradzą..

Napisano

Oj tam, oj tam. Tam się kradnie tylko około 330 tyś rowerów rocznie. Jaka jest szansa, że atrakcyjna "niemka", którą można kupić w Polsce na Allegro będzie kradziona...

A serio, to tak można by jeździć, po prawie wszystkich, którzy kupili używki. Najczęściej nie ma szans by wiedzieć, czy rower nie jest legalny. Takie życie. A rowerek bardzo fajny. Tylko przynajmniej nie daj go sobie ukraść, by nie zarabiali na nim w nieskończoność :)

Napisano

"Takie życie" to bardzo zła ideologia...

Z tego powodu rowery kupuję w salonie producenta. Nie mógłbym jeździć rowerem sprowadzonym bez papierów i się zastanawiać czy kradziony i czy ktoś trochę dalej nie miał przykrości z powodu zniknięcia rzeczy, na którą musiał uzbierać pieniądze żeby ją legalnie kupić...

Napisano

Fajny rowerek na słusznym osprzęcie. Oby służył jak najdłużej.

Powodzenia w toczeniu tych opon po asfalcie :D 

PjeseczeQ, samochody też kupujesz w salonie? Każda używana rzecz może być kradziona.. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...