Skocz do zawartości

[klamki+kaseta+przerzutki+koło]

Skorpik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zobacz w jakim stanie masz korbę jeszcze. A co do tego Twojego zestawienia to wymienił bym łańcuch na hg50 ewentualnie może zostać hg40 ale po ok 700-1000km wymiana na nowy koniecznie!!!

Napisano

Mam już wszystko tylko jakie zestawy linek i ile ich muszę kupić ?

Jutro mogę wrzucić zdjęcia Korb to ocenicie, według mnie na spokojnie dają radę

• Mod Team
Napisano

Ja używam najzwyklejszych cynkowanych linek za 2 zł. linek ci potrzeba 2 do przerzutek i jak masz hamulce mechaniczne, jakiegokolwiek typu także 2 linki ale hamulcowe, są grubsze i mocniejsze. No czasami potrzeba 5  linek jak ktoś ma blokadę widelca a czasami 6 jak ma także blokadę dampera i ewentualnie 7 jak do tego ma sztyce teleskopową nie hydrauliczną.

Tobie jak mnie mam potrzeba 2 przerzutkowe przód, tył i 2 hamulcowe przód, tył.

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie co do koła. Czy w tej cenie jest to optymalny wybór ? Mam już kupione opony Continental Race King 26 2.2, będzie grało ? I jak to jest jak ma się 2 rózne koła ( jest jakaś różnica w jeździe )?

• Mod Team
Napisano

2.2 już troszkę szeroki na ta obręcz ale można spokojnie jeszcze zakładać. Koło jest dobre, dobra obręcz i piasta, szprychy tez nie najgorsze. Odnośnie ceny, na pewno znalazłby tańsze nie wcale nie gorsze ale nie zawsze opłaca sie szukać, tak że możesz kupować.

• Mod Team
Napisano

Jeżeli do tej pory działała ze stara kora i nie będziesz jej ruszał to przerzutkę też zostaw bo nie ma potrzeby póki co.

• Mod Team
Napisano

Ale zmiana z tx50 na tx51 to jak sprzedanie malucha i kupienie ... malucha ... jak kupować to porządnie a jak działa to zostawić.

Napisano

A co byś proponował lepszego? Głównie chodzi o to, że gdzieś czytałem że TX50 jest pod kompatybilny z 7 biegowy tyłem

• Mod Team
Napisano

Możesz używać nawet przy 10 biegach i na 90% będzie ok. Ja bym ci proponował szukać starych przerzutkę z dawnych lat :P np deore stare ... jakiś LX, ale zwracaj uwagę parametry  przerzutki bo może nie pasować do korby.

Napisano

Jak będzie pasowało to zostaje :P ale klamki i manetki i tak zestawik nowy założę

Podsumowując :

CONNEX 800 ŁAŃCUCH

Klamki hamulcowe V-Brake Shimano BL-

M421

Manetki Shimano Alivio SL-M410 3x8

Przerzutka tylna Shimano Alivio RD-M410

7/8s

Kaseta 8-rzędowa Shimano Alivio CS-HG51

11-30

Koło tył 26 Alexrims Ace18 Novatec 802

8/9/10s

• Mod Team
Napisano

Przyzwoicie czyli optymalnie, nie ma kupy jest dobrze nie ma wypasu, trwałość napędu jest najlepsza chyba jaką mo0zna obecnie na 8 rzędów kupić, reszta jest dobra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...