Skocz do zawartości

[Przerzutka przód 2x9]Brak miejsca dla prowadnicy.

Yoschi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po przełożeniu gratów do nowej ramy spotkałem się z taką sytuacją.

10699508.jpg?1394649828

W poprzedniej ramie jako tako to wyglądało ale teraz chyba czeka mnie wymiana na coś pod 2 rzędy? 

Poradźcie co kupić.

• Mod Team
Napisano

Downswing niczego nie zmieni, na pewno stara przerzutka sobie z tym poradzi, lub jakaś na 2 :P Te nowe zwłaszcza alivio czasami lubią zahaczać o dolną cześć wahacza/trójkąta ramy.

Napisano

d

Downswing niczego nie zmieni, na pewno stara przerzutka sobie z tym poradzi

Dużo zmieni. Dopiero, co się z tym gryzłem. Miałem X0 i daleko za oponę bebechy wystawały. Zmieniłem na X9 downswing i pomogło, a nawet mam jeszcze sporą przestrzeń. Mam XT na trzy blaty, który prawie pasował, ale nie do końca, bo trzeba byłoby do idealnej pracy wyciąć prowadnicę na linkę do dolnego ciągu.

Napisano

Miałem X0 i daleko za oponę bebechy wystawały

ale tu koledze chodzi o to że prowadnica mu haczy o ramkę a nie o oponę ;)

Wydaje się że tylko wymiana ewentualnie przerabianie przerzutki ;) poprzez skracanie prowadnicy

Napisano

Sam wygląd mi nie przeszkadza,problemem jest wyrzucanie łańcucha na zewnątrz przy mocnym depnieciu, może to nie problem przerzutki a przedniej zębatki? Kaseta i łańcuch nowe.

Napisano

Nawet jakaś tańsza downswing powinna rozwiązać problem, np. Deore. Tą przerzutkę na zdjęciu powinieneś mieć zamontowaną o wiele niżej - ok. 3 mm nad zębatką, a z tego co widzę to opuścić się jej już nie da więc musisz wymienić. Jakiej wielkości masz większą tarczę (ilość zębów)???

Napisano

Wiem ze jest za wysoko :P ale nic nie zrobię, tarcza duża to 38 zębów. Ciąg u mnie górny jakoś to trzeba przerabiać pod dolny?

Napisano

Ale to jest Topswing!!! Kupiłbyś przerzutkę o tej samej budowie co obecna. Musisz kupić Downswing czyli z mocowaniem do ramy powyżej prowadnika przerzutki.

Napisano

Ale u mnie nie jest problem z mocowaniem tylko z prowadnikiem który dotyka tylnych widełek. Na mocowanie tam jeszcze ze 3cm rurki zostało.

• Mod Team
Napisano

Nawet jest ślad na ramie po downswingu :P ja sie tam nie znam ale sama zmiana z topa na down niczego nie wniesie. trzeba kupić stricte 2x przerzutkę.

Napisano

Jutro przejadę się do rowerowego coś dopasować. Sam wygląd mi nie przeszkadza problemem jest tylko to spadanie łańcucha po mocniejszym depnieciu w pedał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...