Erpegis Napisano 12 Marca 2014 Napisano 12 Marca 2014 Szukam dobrego, względnie wytrzymałego roweru trekkingowego na jedno (może w przyszłości dwu-) dniowe wypady za miasto, czasem jakieś sprawy w mieście, by oderwać się od kompa i spalić trochę kalorii. Niespecjalnie interesuję się sportem, po prostu chcę zwiedzać okolice. Mam nadzieję jeździć raczej po ścieżkach, poboczach ale pewnie czasem będę musiał jeździć po drogach wiejskich czy ścieżkach w parku. Mam 190 cm i ważę 120 kg. Sprzedawca zaproponował mi rower Merida Freeway: http://www.rowerymerida.pl/produkt91/freeway-9500-rower-merida.html. Rama 22" z tego co wiem nie jest zła dla wysokich. Jeśli koła będą protestować, to za kilka miesięcy wymienię je na mocniejsze. Ma amortyzatory, i wiem że trzeba o nie dbać, lepszy byłby sztywniak, ale cóż. Coś jeszcze powinienem wiedzieć przy kupnie roweru? Do tego chcę dokupić niewielkie sakwy, plecak na laptopa i multitool/zestaw kluczy imbusowych, a latem, kiedy sezon zacznie się na dobre, jeszcze kask.
Burak Napisano 12 Marca 2014 Napisano 12 Marca 2014 Ja też mam 190cm, i jeżdżę na rowerze z ramą 61cm (22'' ~ 56cm). Zanim kupisz, przymierz się dobrze do tego roweru i sprawdź czy pasuje Ci "taka mała" rama.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.