lukasz2146 Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Witam! Posiadam korbę Truvativ Fived, jednak gwint w lewej korbie mi się wyrobił. Jeśli byłaby możliwość chciałbym zakupić tylko lewe ramię, lecz jeśli nie będzie można prosiłbym o polecenie jakiegoś całego zestawu. A więc, jaką korbę polecacie do 50 zł? Raczej w grę wchodzą używki, bo raczej nic nowego godnego uwagi nie znajdę.
derwisz Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Ceny ramion na allegro to 20zł+, więc nie wiem po co zwiększać budżet. Poszperaj na allegro, możesz nawet dobrać kolorem, nie mówiąc o długości.
Mod Team Puklus Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Napisano 10 Marca 2014 Dokładnie, wystarczy znaleźć ramię o takiej samej długości i systemie mocowania, może być nawet z innej koby jak komuś estetyka nie przeszkadza.
M333 Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Poszukaj używki, ważna poprawna długość ramienia. Jeszcze ważniejszy "układ kwadratu". Są dwa systemu, niezgodne ze sobą. Pierwszy bardziej popularny, nazwijmy go Shimano, gdzie boki kwadratu przesunięte są o 45' względem ramion korby. Drugi- Truvativ, boki kwadratu równoległe do krawędzi ramienia. Do drugiego typu zaliczają się również korby SR Suntour. Możesz również kupić same ramiona, z używanej korby, bez zębatek. W 50zł zmieścisz się z zakupem jakiegoś isoflow/alivio. EDYCJA. Nie wiem czemu założyłem, że masz system mocowania kwadrat. W Truvativie były też przecież inne wielowpusty. Właśnie uświadomiłem sobie, że mam niepotrzebne ramionaTruvativ w syst. powerspline, 165mm, czarne isolfow, oddam za symboliczne 10zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.