kerif Napisano 8 Marca 2014 Napisano 8 Marca 2014 Witam, Nabyłem nowy rower 26" , zauważyłem że jak koło się obraca o chwieją się zębatki mimośrodowo bicie około 5mm, Czy to kwalifikuje się jako wada i mam reklamować?, Mam inny rower i nie matakiego zjawiska. Przerzytki Shimano MF-TZ20 rower Luna
lucass3 Napisano 8 Marca 2014 Napisano 8 Marca 2014 Zgadza się, jeśli masz wolnobieg to niczym się nie przejmuj Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
kerif Napisano 8 Marca 2014 Autor Napisano 8 Marca 2014 skoro w wolnobiegu to normalne to dlaczego w drugim rowerze nie ma wcale bicia a też wolnobieg?
Scarper Napisano 8 Marca 2014 Napisano 8 Marca 2014 Tez mam wolnobieg i jest takie zjawisko, i jest dobrze, moze w drugim rowerze masz kasete?
lucass3 Napisano 8 Marca 2014 Napisano 8 Marca 2014 Możliwe że masz skrzywioną oś. Os nie ma nic do tego Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Rocky98 Napisano 8 Marca 2014 Napisano 8 Marca 2014 W moim przypadku skrzywiona oś była problemem. Wolnobieg po prostu pływał, zmieniłem oś było po problemie. Ale wolnobieg zawsze będzie się ruszał, ten typ tak ma. Problem rozwiąże wymiana na kasetę.
seraph Napisano 8 Marca 2014 Napisano 8 Marca 2014 Wolnobiegi w 90% procentach przypadków pływają - ja widziałem raz w życiu taki, który nie pływał (w moim starym rowerze) i zaczął pływać po przełożeniu do innego koła. Wniosek prosty, że to wina piasty Bardzo ciężko spasować jest tak połączenie gwintowe idealnie osiowo i stąd ta przypadłość. Oś koła tu nie ma nic do tego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.