Kalorymetr Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Witam Zabieram się za doprowadzenie do stanu używalności starego grata. Planuję wymienić wolnobieg 7 rz. i przerzutkę (mam Tourney-ladnie lata na boki...)+lancuch. Pyt. 1: Z przodu mam tarcze min. 28 max. 48, z tylu obecnie 14-34 wymiana na 13-28. Z tego co znalazłem na www.wrower.pl to przerzutki acera/altus ew. alivio produkowane są tylko z długimi wózkami. Natomiast teoretycznie powinienem mieć zdaje się wózek średniej długości. Pytanie- z długim wózkiem zadziała? Pyt, 2: Mam stare klamomanetki acera ef88 i przynajmniej na razie nie planuję ich wymieniać. Z tego co widzę to ww. przerzutki mają system Light Action. Pytanie jw.- będzie to dobrze współpracować? Z góry dzięki za odpowiedź.
Mod Team Puklus Napisano 6 Marca 2014 Mod Team Napisano 6 Marca 2014 I tak lepiej wziąć długi wózek. Znaczy w tym przypadku, jak chcesz alivio to ok, dobra przerzutka, manetki będą pasować. żebyś łańcucha hg40 albo ug51 nie brał.
Kalorymetr Napisano 6 Marca 2014 Autor Napisano 6 Marca 2014 Wszystko w takim razie jasne. Wielkie dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.