MartaMarta Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Witam, Planuję zakupić rower na weekendowe wycieczki. Wiem, że zaraz spotkam się z opiniami, że do 1000 złotych nie zakupię żadnego dobrego roweru. Ale ostatnio natknęłam się na wyprzedaży na Grand Camper http://rower-sport.pl/pl/p/GRAND-CAMPER-damski-28-2012/1138 proszę doradźcie mi czy warto w ogóle brać pod uwagę ten model roweru. Czy nie lepiej poczekać uzbierać trochę więcej pieniędzy (ale jakby nie patrzeć prawie drugie tyle) i zakupić polecany tu często przez Was Knds lub Lanzaro?? Nie ukrywam, że nie dysponuję zbyt wielkimi środkami. Jaki inny damski rower w podobnej cenie jesteście w stanie polecić?? Z góry dziękuję za każdą poradę.
cienkun Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Obecnie akurat wyszły, ale pewno do wiosny znów się pojawią. Lazaro Senatore V2 Wersja bez dynama w piaście jest o stówę tańsza, ale IMHO warto dopłacić do tego gadżetu. Przedstawiony przez Ciebie Kross jest wart dokładnie tego, co kosztuje. Jest na najniższym napędzie i z najtańszym amortyzatorem. (przez złośliwych nazywanym obciążnikiem) Albo zerknij na ten wynalazek. [edycja] Tylko nie wiem ile masz wzrostu i czy rozmiar dobry będzie. Lazaro jest lepszy, ale jak za 900 zł, to ten też ujdzie. O, tu jest jeszcze Kands (to samo co Lazaro) Oraz jego droższa wersja. Z wyższym napędem, innym widelcem i dynamo w piaście.
MartaMarta Napisano 5 Marca 2014 Autor Napisano 5 Marca 2014 Witam, Planuję zakupić rower na weekendowe wycieczki. Wiem, że zaraz spotkam się z opiniami, że do 1000 złotych nie zakupię żadnego dobrego roweru. Ale ostatnio natknęłam się na wyprzedaży na Grand Camper http://rower-sport.pl/pl/p/GRAND-CAMPER-damski-28-2012/1138 proszę doradźcie mi czy warto w ogóle brać pod uwagę ten model roweru. Czy nie lepiej poczekać uzbierać trochę więcej pieniędzy (ale jakby nie patrzeć prawie drugie tyle) i zakupić polecany tu często przez Was Knds lub Lanzaro?? Nie ukrywam, że nie dysponuję zbyt wielkimi środkami. Jaki inny damski rower w podobnej cenie jesteście w stanie polecić?? Z góry dziękuję za każdą poradę. No własnie ja nie mam pojęcia jaki rozmiar ramy powinien być dla mnie odpowiedni. Mam 169 cm wzrostu. Obecnie akurat wyszły, ale pewno do wiosny znów się pojawią. Lazaro Senatore V2 Wersja bez dynama w piaście jest o stówę tańsza, ale IMHO warto dopłacić do tego gadżetu. Przedstawiony przez Ciebie Kross jest wart dokładnie tego, co kosztuje. Jest na najniższym napędzie i z najtańszym amortyzatorem. (przez złośliwych nazywanym obciążnikiem) Albo zerknij na ten wynalazek. [edycja] Tylko nie wiem ile masz wzrostu i czy rozmiar dobry będzie. Lazaro jest lepszy, ale jak za 900 zł, to ten też ujdzie. O, tu jest jeszcze Kands (to samo co Lazaro) Oraz jego droższa wersja. Z wyższym napędem, innym widelcem i dynamo w piaście. Dziękuję zastanowię się nad tym kandsem za 999, ale tak w razie czego zapytam jeszcze, jak się mają przerzutki takie jak w GrandCamper na rączkach do tych najczęściej spotykanych?? I jescze jedno pytanko co można polecić w tym przedziale cenowym w wersji męskiej??
cienkun Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 co można polecić w tym przedziale cenowym w wersji męskiej?? Dokładnie to samo, tylko bez "LDS" w nazwie. (Wpisz sobie w szukajce allegro.) Zarówno Kands, Lazaro i reszta bliźniaczej floty, są zarówno na ramach damskich jak i męskich. Mam 169 cm wzrostu Tak z grubsza, między 17" a 19" różnie z tym bywa. Jeżeli chodzi o Kandsa, to 17" będzie OK. jak się mają przerzutki takie jak w GrandCamper na rączkach do tych najczęściej spotykanych?? Nie wiem czy zrozumiałem o co Ci chodzi, ale jeżeli o manetki obrotowe i rapidfire, to właściwie bez różnicy. Kwestia gustu i tyle.
MartaMarta Napisano 5 Marca 2014 Autor Napisano 5 Marca 2014 Tak dokładnie chodziło mi o manetki, ale nie wiedziałam jak się to nazywa a jak się ma http://www.sklep.eurorower.pl/pl/p/ROWER-COSSACK-COSTA-BRAWA-2824-CAPPUCCINO-2013/1833 ten cossack do podanego przez Ciebie Kandsa http://allegro.pl/trekking-kands-elite-pro-lds-alivio-2014-nowosc-i4026912948.html ?? Pytam bo początkowo natknęłam się na ten rower.
cienkun Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Można powiedzieć, że jest na poziomie tego tańszego Kandsa. Cossack robi bardzo fajne rowerki, w dobrych cenach, ale modele z biegami w piaście. Modele z przerzutkami wypadają w kategorii cena/jakość osprzętu, gorzej. Kands wypada tutaj lepiej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.