BialyMadball Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Dopiero co się zarejestrowałem na tym forum, więc z góry przepraszam jeśli napisałem to w złej kategorii (duuuużo tego). "Bawię" się jakiś czas w downhill i po dwurocznej przerwie złożyłem nowy rower (Intense Socom + Boxxer RC 2012). Z uwagi na to, że kupiłem Boxxera pod zintegrowany mostek muszę kupić pod ten mostek nowe śruby, bo te co dostałem wraz z mostkiem (sprzedawca dodał mi je do amortyzatora razem z mostkiem) są już dosyć mocno zmęczone życiem. Mam w domu trochę nowych śrub (kupione w sklepie z śrubami jakiś czas temu) które mi pasują. Czy twardość 8.8 będzie ok do mostków czy szukać lepiej 12-tek ?
Mod Team Puklus Napisano 5 Marca 2014 Mod Team Napisano 5 Marca 2014 Mostek jak mniemam aluminiowy ? 8.8 na pewno wystarczą, poza tym boxxer ma tyle skoku ze łagodzi każdego dropa
BialyMadball Napisano 6 Marca 2014 Autor Napisano 6 Marca 2014 Tak... Zintegrowany i mega niski Specialized. Bardzo spodobał mi się ten mostek. Miałem go sprzedawać, ale zostawiam go bo nie ma sensu szukać innego niskiego i tylko do tego dopłacać. W takim razie zostawiam te 8.8
Mod Team michuuu Napisano 6 Marca 2014 Mod Team Napisano 6 Marca 2014 W takim razie zostawiam te 8.8 W stosunku do alu mostka to nadmiar. Dla mnie jedynie problemem jest wyrabianie się gniazda do klucza w śrubach z plasteliny i dlatego jak jest szansa to biorę mocniejsze.
BialyMadball Napisano 6 Marca 2014 Autor Napisano 6 Marca 2014 Też to biorę teraz uwagę. Przy kompletowaniu całkowicie nowych narzędzi tym razem zainwestowałem w droższe imbusy Stanleya czy inne lepsze już narzędzia, bo wiele razy miałem już problem z dokręcaniem czy odkręcaniem. Pytam się, bo wcześniej zawsze miałem zawsze fabryczne śruby do mostka, które nie miały oznaczeń. Do oczka dampera włożyłem 12 a w hamulcach też mam 8.8.
vitesse Napisano 12 Marca 2014 Napisano 12 Marca 2014 kazda stalowa utwardzana sruba przezyje mostek alu, predzej Ci gwint zerwe niz urwie srube
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.