niweja Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Witam. Od kilku dni rozkładam swój stary rower, w tej chwili została praktycznie sama rama. Chcę wymienić suport na nowy. W starym rowerze składało się to z osi, dwóch wianuszków i dwóch misek [zdjęcie1, zdjęcie2, zdjęcie3, zdjęcie4] . Wianuszki uległy zniszczeniu, 2-ga miska jest nadal przykręcona do ramy. Chcę wymienić to na coś innego, jest to możliwe ? Ewentualnie co polecacie. Wymiary:średnica otworu w ramie: 33mm szerokość mufy: 70mm Długość osi: 128mm
AXE95 Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Jeśli szerokość mufy wynosi 70 mm to masz gwint włoski (sprawdź czy oba gwinty są prawe). Musisz zmierzyć długość ośki i według wymiarów kupujesz gotowy suport. Jeżeli jednak wymieniasz korbę to musisz długość ośki dobrać do korby, którą zamierzasz nabyć. Np coś takiego możesz kupić o ile wymiary się zgadzają http://allegro.pl/shimano-bb-un55-ita-70-107mm-suport-na-kwadrat-rt-i3945761032.html
niweja Napisano 4 Marca 2014 Autor Napisano 4 Marca 2014 Korbę też będę zmieniał. Średnica miski to 34mm. Szerokośc mufy to jednak 68mm ( zmierzyłem jeszcze raz - tym razem dokładnie)
Mod Team Puklus Napisano 5 Marca 2014 Mod Team Napisano 5 Marca 2014 No włoski ma gwint więcej 35mm czy coś więcej. Jak masz 68mm to masz gwint angielski. a jeżeli tak, kup suport o takiej samej lub najbardziej zbliżonej długości.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.