dix328 Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Witam serdecznie, mam problem z wyborem amortyzatora do XC. Szukam raczej uzywki, ze wzgledu na nizsza cene, budzet jaki moge przeznaczyc to okolice 1300 PLN. Waze 90kg, lecz w planie jest 10kg mniej, wiec szukam czegos pod 80kg. Obecnie mam smiecia XCM v2, taki byl jak kupilem rower w tamtym roku, od razu mialem zamiar go zmienic, ale biore sie za to dopiero w tym sezonie. Podam swoje wymagania. Zjazdy, podjazdy, ale rowniez duzo asfaltu, po prostu rower rekreacyjny z czestym wypadem w las. Rama to jakis aluminiowy FELT 17,5", glowka ramy jest prosta. Kola 26". Hamulce tarcze. Dlugosc rury sterowej 200mm, ale sa 3 podkladki, wiec minimum 185mm. Jeszcze jakies dane potrzebne do doboru amora? Szukam czegos powietrznego, jaka jest roznica miedzy single air a dual air? Chodzi mi oczywiscie o prace. Myslalem nad Rebą, ale slyszalem, ze przereklamowana, jest kilka aukcji na allegro, podobno te nowsze sa lepsze, ale ktore sa te nowsze? FOX - drogi serwis, a wiadomo, ze uzywanca trzeba przejrzec i cholera wie co trzeba bedzie wymienic - oby sam olej A moze zupelnie co innego? Wszystkie sugestie mile widziane, z gory wielkie dzieki i pozdrawiam edit: dodam jeszcze, ze odelzam rowerek i zalezy mi na jak najnizszej wadze amorka
PeGie Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Manitou r7 nowy http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/manitou-r7-pro-forks-2013/rp-prod57824 Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
beskid Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Nie widzę powodu aby za taką kasę kupować używkę. Kup Manitou Minute i po kłopocie jak ci Reba nie pasuje. Co do jej pracy w dual air to już powieść na ten temat można by napisać. Zresztą po przesiadce z XCM'a takie dylematy nie powinny Cię interesować bo nie masz z czym porównać.
dix328 Napisano 4 Marca 2014 Autor Napisano 4 Marca 2014 To nie tak, ze Reba mi nie pasuje, ją bralem pod uwage od samego poczatku, po prostu czytalem jakies tam opinie na jej temat i wiele osob psioczy, ze trudno ustawic, ze to, ze tamto, ze slaby skok i tak dalej. A z Manitou co lepsze, R7 czy Minute?
kporys Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Dzisiaj w Activii masz nowego Epicona X1 RLRC z regulacją wolnej kompresji itp. za 699zł.
Mod Team Maniak Napisano 4 Marca 2014 Mod Team Napisano 4 Marca 2014 Podam swoje wymagania. Zjazdy, podjazdy, ale rowniez duzo asfaltu, po prostu rower rekreacyjny z czestym wypadem w las. Szukam czegos powietrznego, jaka jest roznica miedzy single air a dual air? Chodzi mi oczywiscie o prace. Myslalem nad Rebą, ale slyszalem, ze przereklamowana, jest kilka aukcji na allegro, podobno te nowsze sa lepsze, ale ktore sa te nowsze? FOX - drogi serwis, a wiadomo, ze uzywanca trzeba przejrzec i cholera wie co trzeba bedzie wymienic - oby sam olej A moze zupelnie co innego? Wszystkie sugestie mile widziane, z gory wielkie dzieki i pozdrawiam edit: dodam jeszcze, ze odelzam rowerek i zalezy mi na jak najnizszej wadze amorka Czyli generalnie szukasz komfortu a nie szczególnie sportowej charakterystyki? Jeśli tak to najlepiej przypasuje Ci Fox i Manitou, bo Reba jest ciut bardziej progresywna (utwardza się wraz z ugięciem) ale jest zdecydowanie najlżejsza. Skąd zaczerpnąłeś informacje o drogim serwisie Fox'a ? Nie jest ani trochę bardziej straszny niż w przypadku całej reszty. To nie tak, ze Reba mi nie pasuje, ją bralem pod uwage od samego poczatku, po prostu czytalem jakies tam opinie na jej temat i wiele osob psioczy, ze trudno ustawic, ze to, ze tamto, ze slaby skok i tak dalej. Trudno ustawić tylko leniuchom, którzy nie chcą ani poczytać na ten temat ani sami poszukać swojego ustawienia. Poza tym Raba i ogólnie Rock Shoxy od dwóch lat mają sprężynę SoloAir, pompujesz jeden zaworek i reszta dzieje się sama, tak jak w innych amortyzatorach. Co to znaczy słaby skok? 100mm mało? Można przestawić na 120mm lub kupić od razu tak ustawiony. Może masz na myśli większa progresję? DualAir (który tak podobno ciężko ustawić), dawał pole do manewru i ustawienie nawet pluszowego bujaka przy odrobinie wprawy, SoloAir ma charakterystykę narzuconą z góry, możesz go pompować raczej na zasadzie bardziej-mniej twardy.
dix328 Napisano 4 Marca 2014 Autor Napisano 4 Marca 2014 Mozna powiedziec, ze bardziej zalezy mi na komforcie, w maratonach brac udzialu nie bede, po prostu wypad za miasto, czesto w las, zeby poszalec, pozjezdzac ze stromych plaszczyzn, porobic podjazdy, ale nie, zeby sie scigac o pierwsze miejsce. Juz nie pamietam, ktos gdzies kiedys mi mowil, ze w FOXie uszczelniacze kosztuja spora sume. Chodzilo mi o zabezpieczenia przed dobiciem, podobno zostawalo 2,5 cm skoku, ale to tylko wyczytalem, wiec tak jak mowie, moja wiedza na ten temat opiera sie wylaczie na tym co napisali inni, a teraz mam 100 mm skoku i tyle chyba musi zostac, zeby nie zmienila sie geometria. Czyli jakbym jednak sie zdecydowal na Rebe, to szukac solo czy dual air? Jest kilka na allegro, ale nie wiem ktore to stary model, a ktore nowszy, ktore po prostu lepsze. A Manitou R7 tez jest kilka rodzajow na allegro. Jesli jednak jest szansa wydac mniej niz 1300 zl kupujac uzywke, bo nowe kosztuja w okolicach 1500 zl, to wole tak zrobic a roznice przeznaczyc na inne czesci
Mod Team Maniak Napisano 4 Marca 2014 Mod Team Napisano 4 Marca 2014 Opierasz się na nie do końca sprawdzonych informacjach, warto byłoby zweryfikować je ponownie. Owszem uszczelki kurzowe do Fox'a są droższe niż do Rock Shox'a przy czym starczają o wiele dłużej jeśli chodzi o nowe modele, natomiast zwykłe oringi można do każdego z nich kupić w sklepie z uszczelkami. Niema co demonizować. Na twoim miejscu szukałbym Fox'a Float Evolution O/B lub Manitou Minute, oba powinny trafić w twoje oczekiwania, bo są bardziej liniowe, bardziej komfortowe, mają ciekawsze tłumiki, ogólnie uważam że są lepsze pod wieloma względami mimo że cięższe. Manitou R7 będzie za wiotki do twojej wagi, ma golenie 30mm, reszta towarzystwa 32mm, to odczuwalna różnica, szczególnie przy hamowaniu bo amor aż chowa się pod ramę. Reba to ogólnie szeroki temat, nie ma recepty na to co wybrać. Podsumowałbym to tylko tak: DualAir - istotnie więcej głowienia się nad tym jak ją ustawić, trzeba poczytać, popróbować ale za to można uzyskać dokładnie taką charakterystykę jak się chce SoloAir - z góry narzucona charakterystyka pracy (nie koniecznie tak komfortowa jak byś oczekiwał pod kątem progresji ), łatwość ustawienia, najczęściej występuje w parze z nowszymi tłumikami które działają ciekawiej od starych W serwisie to jeden grzyb który rodzaj sprężyny wybierzesz. Teraz uwaga, najlepsze.. Nie licz na to, że kupując nowy widelec załatwiasz temat serwisu/usterek. Większość nowych amortyzatorów od nowości jest niedosmarowana, cierpi na suchoty itp. Fox'a i Rock Shoxa mogę sam potwierdzić - jest sucho, trzeba zrobić serwis nowemu amorowi. O Manitou też wspomina się, że bywa za mało oleju ale to mniej popularne widelce więc może sprawa nie jest tak dobrze udokumentowana lub skala problemu nie jest tak duża. Popsuję Ci humor na resztę wieczoru i zupełnie zamieszam w głowie, zajrzyj do tego wątku: http://www.forumrowerowe.org/topic/153499-przestroga-nowy-widelec-a-kwestia-smarowania/ Kupując używkę, można już zupełnie się naciąć na demolkę w środku, więc zastanów się czy na pewno chcesz coś używanego.
dix328 Napisano 4 Marca 2014 Autor Napisano 4 Marca 2014 Kurde to teraz juz naprawde mam namieszane kusi mnie ta Reba ale Dual Air, ze wzgledu na mnogosc ustawien, mozna sie pomeczyc, ale jak piszesz, ze sa poradniki co i jak, to nie problem dla mnie, pompka w plecak i jazda a co do uzywek, jest jedna biala Reba RL 100mm na allegro za 829 zl, wyglada dobrze, zawsze mozna w ciagu ilus tam dni oddac bez podawania przyczyny, w koncu to zakupy przez internet, a w tym czasie sprawdzic amorka w serwisie, czy wszystko z nim w porzadku, za to nowa Reba Dual Air to 1800 zl, wiec zostaje 1000 zl na inne czesci, sam juz nie wiem, musze sie z tym przespac
lucass3 Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 U Czechów ostatnio Reba była za ok 1050zl, może jeszcze są. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
dix328 Napisano 4 Marca 2014 Autor Napisano 4 Marca 2014 dual air? mozesz podac jakiegos linka do nich? bo wpadnie mi prawdopodobnie jutro rama felta rxc team i coraz bardziej bede sie sklanial ku rebie, ze wzgledu na jej wage, szkoda, ze sid mnie nie utrzyma
lucass3 Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 http://www.kupkolo.cz/rock-shox-reba-rl-disc-poploc-2012-tapered_z92765/?search=Reba Z naszego forum są organizowane zakupy grupowe. Wejdź sobie na giełdę i inne tam będzie temat. Cena samej Reba zacna, tym bardziej ze to dual air Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
dix328 Napisano 5 Marca 2014 Autor Napisano 5 Marca 2014 tapered 1,5 - 1 1/8 niestety... wlasnie tapared jest pelno, ale niestety mam stary rodzaj glowki ramy, a ten FELT RXC Team podejrzewam, ze rowniez Znalazlem w tym sklepie z czech tez wersje 1 1/8 ale tylko w kolorze bialym, moj FELT jest bialy, ale z racji tego, ze bede mial nowa ramke, ktora jest czarna bialy odpada
PeGie Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 to spójrz jeszcze raz na tego R7 który podałem - dobry lekki amortyzator, prosta rura, w twoim zakładanym budżecie się mieści i najważniejsze - <werble> tadaaaaa - czarny
dix328 Napisano 5 Marca 2014 Autor Napisano 5 Marca 2014 Tylko Maniek napisal, ze lagi 30 mm sa za cienkie pode mnie i widelec bedzie sie chowal przy hamowaniu. Spoko, jesli nie uda mi sie ustrzelic czarnej reby to bede myslal o czyms innym, wiem, ze dla niektorych fanaberia jest spasowana kolorystyka, ale jakos nie widzi mi sie bialy amor do czarnej ramy, co innego czarny do bialej ;P
Sagitt77 Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Nie radzę Ci kupować używanego amortyzatora. To jest część bardzo ciężko pracująca w rowerze i (jak na resztę części w rowerze) bardziej skomplikowana. Gdy kupujesz używany amor to nie wiesz w jakim stanie są uszczelki, w jakim stanie są golenie górne pod uszczelkami kurzowymi, czy w środku nie ma brudu, czy trzyma powietrze, czy był serwisowany niezależnie od tego co Ci naopowiada sprzedający. Tym bardziej, że masz środki wystarczające na bardzo porządny amortyzator. Co do wyboru Solo czy Dual Air to owszem Dual ma więcej ustawień ale w praktyce i tak ustawia się większe ciśnienie w komorze pozytywnej, a mniejsze w negatywnej żeby pracował optymalnie. Więc tak samo jak w Solo Air. No ale jak się upierasz to tutaj http://www.rowerowysklep.pl/rockshox-amortyzator-rockshox-reba-rlt-100mm-taper-blk-oe-o_l_6905.html masz nową jeszcze Rebę Dual Air, prawdopodobnie 2010-11 rocznik ale z rurą taperowaną. Rebę mogę Ci najbardziej polecić. Działa bardzo przyjemnie - wybiera większość nierówności, nie pozwala na dobicie przy prawidłowych ustawieniach, jest dosyć sztywna i trwała.
lucass3 Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 W solo air ciśnienie jest takie samo. Taperowana nie może być, autor tematu już o tym pisał 3 posty wyżej.
Sagitt77 Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Można kupić specjalne stery, które pozwolą na zamontowanie taperowanej rury w ramie z klasyczną główką.
dix328 Napisano 5 Marca 2014 Autor Napisano 5 Marca 2014 A nie przypadkiem w taperowanej glowce ramy prostej rury?
zienio Napisano 8 Marca 2014 Napisano 8 Marca 2014 http://www.kupkolo.cz/rock-shox-reba-rl-dual-air-poploc-2012_z91077/ U pepików masz tez zwykła sterówke ale juz 1100 za rebe dual air 2012
qrczakzul Napisano 8 Marca 2014 Napisano 8 Marca 2014 Reba dual air zapewnia mega komfort nawet na asfalcie, niczego lepszego nie trzeba poszukiwać Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
dymcio111 Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Ja też nawet chciałem dual 1.1/8" ale nie mogę znaleźć czarnej, najlepiej 2012 w cenie około 1200-1400. niestety w kupkolo.cz jest tylko biała to średnio mi pewnie będzie pasowała do szarego fulla. Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.