Skocz do zawartości

[Przerzutka] XT RD-M773 -złamany wózek wewnętrzny

zienio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po ostatniej jeździe urwała mi sie część wózka od strony koła.

Potrzebuje pomocy czy i gdzie mogę kupić taką część. Da się wogóle gdzies to dokupić?

Ewentualnie czy spawanie tego elementu cos da, można w sumie w tym miejscu jakieś wzmocnienie dać.

Nie mialem czasu pstryknąć fotki wiec zaznaczyłem tylko gdzie pękło, w sumie to ta część odpadła :(

strzałki czerwone pokazuja linię pęknięcia.

http://zapodaj.net/f32d2fcc611d1.jpg.html

• Mod Team
Napisano

Można to metodą na włókno węglowe sklepić i żywice ... włókno węglowe można zastąpić nawet starym podkoszulkiem :D ale wytrzymałość oczywiście odpowiednio spadnie :D

Napisano

kup jakiś złom czasami ludzie sprzedają poza tym jeżeli to jest to ten sam wózek to powinna pasować z SLXa czy DEORki będzie łaciata ale chyba lepiej niż "kleić"

Napisano

no pewnie tym bardziej że szkoda wywalać dobra przerzutkę z takiego powodu.

zienio poszukaj na forach albo w serwisach rowerowych na pewno maja takie odpady;-)

Napisano

Właśnie rozpoczołem rozpocząłem poszukiwania od naszego forum, niestety metoda na super glue zawiodła :(. Jakiesz jakież było moje zdziwienie jak po chwili super glue puscił :)

Poszukam po znajomych serwisach może gdzieś znajdę zastępczą prowadnice wózka, zobaczymy może magik kumpla to spawnie jak nie to śmietnik.

ps co leprze XT RD-M773 czy Shimano XT RD-M781? pod manetki SLX SL-M 660.

• Mod Team
Napisano

łaśnie rozpoczołem poszukiwania od naszego forum, niestety metoda na super glue zawiodła

Super glue to sobie możesz sklejać zbity dzbanek porcelanowy a nie przerzutki :P

Napisano

Właśnie rozpoczołem poszukiwania od naszego forum, niestety metoda na super glue zawiodła :(. Jakiesz byo mojem zdziwienie jak po chwili super glue puscił :)

Poszukam po znajomych serwisach może gdzieś znajdę zastępczą prowadnice wózka, zobaczymy może magik kumpla to spawnie jak nie tośmietnik.

ps co leprze XT RD-M773 czy Shimano XT RD-M781? pod manetki SLX SL-M 660.

W szkole nie uczyli pisać????????????jak czytam te BYKI to aż zęby bolą.Zdjecia,buźki  do perfekcji ale język analfabety. :sick:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...