Skocz do zawartości

[do 3200zł] MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam czegoś do 3200zł. Będę trochę jeździł szosą i ścieżkami rowerowymi, ale interesuje mnie także teren typu las, bruk, korzenie itp. W oko wpadł mi Scott Scale 970, ew. Northtec Canyon XT. Nie wiem, co będzie lepiej się nadawać dla kogoś, kto ma 90kg/180cm. Nie znalazłem jakiegoś porównania ram, a nie chcę, żeby taki rower rozsypał mi się np. przy zjeździe ze schodów czy krawężnika.

Może znajdzie się jakaś ciekawsza propozycja.

Napisano

Przejrzałem trochę oferty, policzyłem conieco i prawie się zdecydowałem na Radona ZR Team 29 7.0 (niebieski, no bo skąd czarny :laugh: ), ale zajrzałem jeszcze na modele z wyższej półki cenowej - Radon ZR Race 29 6.0 Shimano/SRAM i pojawił się kolejny dylemat - cena wprawdzie wyższa, ale lepszy widelec, rama i kilo z hakiem mniej. Modele na Shimano mają dość podobny osprzęt, ale w przypadku SRAMa, widzę inną korbę - 38/24 zamiast 42/32/24. To, co mnie dodatkowo zastanawia to cena - Shimano waży trochę więcej, ale kosztuje mniej - w razie czego, jakiś upgrade do SLXa byłby jeszcze w zasięgu ręki.

Napisano

Rzuć jeszcze okiem na ten model: http://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3206#tab-reiter2 - to również niemiecka marka ale z polska obsługą, możliwością płatności zarówno w PLN jak i w Euro.

Co do napędu - w podanym przedziale cenowym i do podanego zastosowania szukasz roweru o raczej rekreacyjnym charakterze, ja bym raczej wybierał trójtarcz do takiej jazdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...