Duduszko Napisano 28 Lutego 2014 Napisano 28 Lutego 2014 Witam, znalazłem do kupienia rower Kellys Scarpe za 400 zł, myśle że sprzedawca zejdzie z ceny do 300-350 zł. Właściciel roweru napisał, że tylna przerzutka jest nieorginalna, oraz że przednia wymaga regulacji. Co do osprzętu to rower został opisany w następujący sposób: Amortyzator : rock shox dart 3 Mostek : kalloyKierownica : zoomHamulce : artekManetki shimano alivioPrzerzutki : przód shimano alivio Tyl gpm ( 8biegow) niestety poprzednia przerzutka deore została uszkodzonaFelgi :tyl stozek przód pół stozek Czy jest w ogóle sens kupować coś takiego ? Głównie będę rekreacyjnie jeździć po lesie w weekendy. Mam 187 cm wzrostu, a rower ma rame 19.5 cala. Czy to nie za mało ? Może lepiej dołożyć trochę więcej pieniędzy i kupić np kellys viper który jest jeszcze rok na gwarancji i kosztuje 600 zł, lub też nowy rower na allegro np. Kands 500, http://allegro.pl/kands-mtb-26-energy-500-tarcza-25-wyprzedaz-i3986337142.html
cienkun Napisano 1 Marca 2014 Napisano 1 Marca 2014 Czy jest w ogóle sens kupować coś takiego ? Jeżeli jest sprawny, to za tę cenę, jak najbardziej. Mam 187 cm wzrostu, a rower ma rame 19.5 cala. Czy to nie za mało ? Może być ciut przykrótka. A jakie odczucia po przymiarce? Jeżeli dobre, to OK.
Duduszko Napisano 2 Marca 2014 Autor Napisano 2 Marca 2014 Ile może kosztować regulacja tych przerzutek, oraz wymiana jeśli zajdzie taka potrzebna tylnej przerzutki na jakąś porządną ? Bo wnioskuje z tego co napisał właściciel roweru że to jakiś szmelc.
Duduszko Napisano 3 Marca 2014 Autor Napisano 3 Marca 2014 A co myślicie o zakupie Meridy Kalaharii 550 ? Rower ma 6 lat, nie ma amortyzatora, oraz osprzęt SHIMANO ALTUS. Cena 300 zł
Duduszko Napisano 4 Marca 2014 Autor Napisano 4 Marca 2014 naprawdę nikt nie potrafi pomóc ? Lepszy Kellys Scarpe z nieorginalnymi przerzutkami z tyłu co ma 4 lata za 380 zł, czy w dobrym stanie Merida Kalaharii 550 bez amortyzatora przedniego za 300 zł ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.