wigry Napisano 25 Lutego 2014 Napisano 25 Lutego 2014 W praktyce mam tak,że jeżdżę głównie po asfalcie.Używam trzech ostatnich zębatek w kasecie. Zawsze zastanawiałem się po co mi 9 przełożeń jeśli korzystam z trzech Akurat teraz zmieniam gripy i zastanawiam się czy grip przystosowany do przełożeń 1:1 o 6 stopniowym ustawieniu ,można zastosować z kasetą 9 rzędową ? (i przerzutką Sram X7 1:1 9-biegową) Te pozostałe górne ostatnie trzy przełożenia bym pominął i nigdy tam łańcucha nie gonił..... Wiem,że to dziwne ale mi wystarcza największy blat z przodu i trzy najniższe z tyłu...Może kiedyś jakiś producent uwzględni to w swoim Menu
Druid Napisano 25 Lutego 2014 Napisano 25 Lutego 2014 Będzie duży (ogromny ) problem z regulacją, stopniowanie jest inne...
wigry Napisano 25 Lutego 2014 Autor Napisano 25 Lutego 2014 O tym po cichu myślałem i tego się bałem...a jednak :/
Mod Team Puklus Napisano 25 Lutego 2014 Mod Team Napisano 25 Lutego 2014 Manetka bezstopniowa na pewno sobie poradzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.