Skocz do zawartości

[pedały spd] XT / Egg Beater 1 / Time Atac XC II

Waler

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukam pedalow go mojej 29'tkki.

Niestety nie mam budzetu jakibym chcial na to przznaczyc wiec kwota to max 250zł

W moim zasiegu znalazly sie XT/ EGG BEATER 1/ TIME ATAC XC II

Zalezy mi na niepowstawaniu luzow, na XT jezdzilem i bylem bardzo zadowolony z innymi nie mialem do czynienia.

Fajnie jakby mialy regulacje sily wypiecia. Raczej nie jezdze w jakis extramalnych warunkach zebym walczyl o przezycie w blocie

Z gory dzieki

Jezeli oczywisice macie inne propozycje to jestem otwarty :-)

Napisano

W Twoim zasięgu są jeszcze Looki S track, które również możesz rozpatrzyć. W dziale testy jest mój test i małe porównanie do Shimano oraz Cranków. Cranki mają mizerną kulturę wpięcia/wypięcia w porównaniu do Shimano i Looków. Looki nie mają regulacji napięcia sprężyny ale będzie to problem jedynie jeśli potrzebujesz bardzo lekkiego wpięcia - ja lubię niezbyt mocne i Look nie upośledza tej funkcji wg mnie. Jedyny problem z Lookiami to mała ilość "doświadczonych"   :)

NIe zapytałem dlaczego szukasz zamienników Shimano? Jeśli nie jeździsz w błocie i nie masz parcia na redukcję wagi roweru to Shimano wg mnie jest najlepszym wyborem o bezkonkurencyjnej kulturze działania.

Napisano

W tym roku stwierdziłem że czas zmienić 520 które przez kilka lat dzielnie się spisywały. Kandydatami były Cranki(awaryjność i jakość wpięcia mnie odstraszyła ;) ), Looki S-Track (te tworzywo sztuczne mnie odrzuca :P nie miałem okazji testować) więc wybór padł na XT. Z błotem w spd umiem sobie radzić (wystarczy raz uderzyć blokami w pedał i można się bez problemu wpinać ;) ), serwis prosty(ogranicza się do smarowania), regulacja siły wypięcia na +, jedynie mogę mieć problem z kolanem ale mam nadzieję że ustawię odpowiednio bloki. Pozostaje teraz tylko nabijać kilometry w przyjemności :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...