Skocz do zawartości

[napęd] Problem ze spadającym łańcuchem.

Radekkkk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :)

Zakupiłem sobie wymarzoną prawie kompletną grupę Deore na sezon 2014 (napęd 10 rzędów) .Zamontowałem,wyregulowałem niby wszystko cacy,ale kiedy łańcuch znajduje się na największej zębatce z tyłu (z przodu obojętnie na której) i w momencie kiedy kręcę szybko korbą do tyłu to łancuch spada na mniejsze zębatki z tyłu czyli 2,3,4.Sytuacja ma miejsce tylko kiedy łańuch znajduje się na największej zębatce z tyłu na innych jest wszystko ok.Czy mógłby mi ktoś poradzić co z tym począć? Czy jest to wina nowego łańcucha,zle wyregulowana przerzutka ? Z góry dzięki za wszytkie odpowiedzi :thumbsup:

Napisano

Może nie jest wyregulowane na cacy :P A tak z ciekawości łańcuch Shimano?

Tak,cały napęd to grupa Deore,cześci dobierałem na podstawie tabeli kompatybilności Shimano na 2014 r.

Korba : FC-M610

Przerzutka tył :RD-M610-SGS

Przerzutka przód : FD-M611

Manetki: SL-M610-R/L

Kaseta zębatek tył : CS-HG62-10

Napisano

Poświęć trochę czasu na regulację ;)  Jeśli braknie Ci wiedzy-poczytaj, trochę cierpliwości i powinno być ok (wprowadzaj drobne zmiany) :D

Napisano

Napisał, że spada zawsze niezależnie od tego czy łańcuch jest z przodu na małej czy dużej zębatce. Kiedy jest na małej nie ma przekosu.

Napisano

Problem rozwiązany.Powodem było....zle zamontowane koło :wallbash:

Koło zakładałem na stojaku i niewystarczająco mocno docisnąłem i istniał jakiś tam ułamek milimetra nierówności,ale ze mnie jełop.Zawsze przy montowaniu kół mocno opieram się brzuchem na siodełku aby koło się ułożyło,a teraz pomyślałem,że nie trzeba bo zawsze było dobrze i koło zamontowałem na stojaku :blink:.Nie ma nic gorszego niż rutyna !

Dziękuję za wszystkie rady i pozdrawiam. ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...