Skocz do zawartości

[linia łańcucha] 2x9

mikiprezes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Zamówiłem własnie napęd do mojego nowego roweru i powoli zastanawiam się, jak mam tam przykręcić suport ? Konkretnie chodzi o podkładki i linie łańcucha. Całość ma ładnie grać :) korba 40/28 a kaseta 11-34

• Mod Team
Napisano

Jeżeli korba jest 2 rzędowa z założenia, to wg instrukcji, jeżeli była 3 rzędowa a ty ją przerabiałeś na 2 pasuje ustawić korbę trochę bliżej ramy. Poza tym łaskawi być napisał o jaką korbę chodzi bo ja sie domyślam ze o jakąś w HTII

• Mod Team
Napisano

Problem w tym że w pdfach schimano pisze FC wchodzę a tam FD ... burdel tam mają ciężko coś znaleźć. W każdym bądź razie będziesz miał 3 różne podkładki. Z racji ze w tych korbach mozan sobie zębatkę przesuwać w pewnym zakresie, powinieneś ją ustawić:

- wg instrukcji i sie nie przejmować, bo na pewno dostaniesz taką z korba

- wg preferencji, czyli w zależności czy używał głównie dołu czy góry kasety, przybliżasz lub oddalasz korbę.

Przy 2 rzędach ta różnica sie zaciera i pewnie najlepiej będzie jak ustawisz ją wg zaleceń producenta. Jak nie dostaniesz instrukcji, to będziesz musiał sam zdecydować. Środek korby powinien wypadać na środku kasety, przy 3 rzędach była to 2 zębata przy 2, będzie to środek między tymi dwoma zębatkami.

Napisano

Raacja burdel maja. Jest masa nieadekwatnych odsyłaczy albo głupie literówki. Nieważne czy pdf ang. czy pol.

Jest fc 785 a to to samo co slx 685. Linia łancucha 48.8 mm . Dla Shimano to jeden pies czy rzędow dwa czy osiemnaście. Jedna podkładka 2,5 mm od strony zębatek przy supporcie 73 mm załatwia sprawę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...