jogi109 Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 Tak jak w temacie, ile ważą lekkie siodełka w przedziale np do 70zł, do 100zł, do 150zł, do 200zł itd. Mnie najbardziej interesuje do 100zł.
premier2 Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 Na aukcjach allegro możesz sobie sprawdzić - bardzo często sprzedający podają wagę. No i można znaleźć używane, wyższej klasy za mniejszą cenę. Do 100zł ciężko będzie znaleźć lekkie siodło, ale coś w miarę sprawdzonego, w okolicach 250g można trafić. Oczywiście są lżejsze w tej cenie, ale pogoń za wagą w przypadku siodełka nie jest najlepszym pomysłem, warto kupić siodełko wygodne, które nie będzie uciskać tyłka
jogi109 Napisano 21 Lutego 2014 Autor Napisano 21 Lutego 2014 Znaczy sie, nie koniecznie chodziło mi o konkretne przykłady. Bardziej chodziło mi o takie zestawienie, ile ważą siodełka w jakieś tam określonej cenie. Ale jak juz zacząłeś, to czy to jest lekkie siodło? http://www.karbonowy.pl/siodelka/1583-selle-italia-shiver-xc-siodelko-bialo-czarne.html
Fenthin Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 Różne siodła różnie ważą, bo i do różnych zastosowań są przeznaczone. Cena ma tu drugorzędne znaczenie. Możesz trafić okazję i za 100zł kupić wylajtowaną do granic możliwości deskę, a możesz wydać ponad 500zł na trekkingowego Brooksa ważącego dobre 900g i nie będzie w tym nic dziwnego. Ten Shiver do lekkich nie należy.
premier2 Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 w porównaniu do marketowych siodeł, pewnie lekkie. Raczej przeciętna waga, ale podobno nawet wygodne(i cena niezła). Wszystko zależy od Twojego punktu odniesienia. Jak zmieniasz stare siodło ważące 350g na to z linka, to różnicy nie zauważysz. A jak pytasz o lekkie siodło, to masz tutaj, tyle że cena trochę wysoka Bardziej chodziło mi o takie zestawienie, ile ważą siodełka w jakieś tam określonej cenie nie ma chyba takich zestawień, przynajmniej ja nie widziałem. Waga nie jest wyznacznikiem jakości siodełka!
biegacz1 Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 Popatrz za siodłem Selle Italia Xr flow, chodzi w okolicach 100zł i jest dość wygodne
jogi109 Napisano 21 Lutego 2014 Autor Napisano 21 Lutego 2014 Co sądzicie o absorbcji wstrzasów w tym co podałem?
Centek Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 http://dx.com/p/vertu-ccav-s-super-lightweight-bicycle-bike-seat-saddle-blue-239801#.UwfDk85XuY8 Tutaj masz tanio lekkie siodło - wzorowane na Tioga Spyder - sam bym na to nie usiadł ale jeśli szukasz lekkiego i taniego to za 50zł nic lepszego nie trafisz. Ewentualnie nieco droższe ale w okolicach 100zł i w okolicach 100g prezentuje się jak wizualizacja "bólu du.y" http://dx.com/p/super-light-3k-carbon-fiber-bicycle-saddle-black-286363#.UwfE985XuY8
DEVILEK Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 Co sądzicie o absorbcji wstrzasów w tym co podałem? Jeżdżę na Shiver, ale wersji a magnezowymi prętami, która waży około 250g. Parę siodełek się przewinęło pod pampersem, ale dopiero Shiver spasował mi idealnie. Aczkolwiek to kwestia 4 liter i trzeba sprawdzić. Mi ten model pasuje. Popatrz też na Qbik, ponoć wygodne i nie jest drogie.
jogi109 Napisano 21 Lutego 2014 Autor Napisano 21 Lutego 2014 Ale faktycznie jest bardziej wygodne niż inne? Nie pytam o materiał, tylko o ten "zawias" widoczny z tyłu. Własciwie to jest jakis giętki materiał...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.