Skocz do zawartości

[siodło]Ile waży lekkie siodełko

jogi109

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie, ile ważą lekkie siodełka w przedziale np do 70zł, do 100zł, do 150zł, do 200zł itd. Mnie najbardziej interesuje do 100zł.

Napisano

Na aukcjach allegro możesz sobie sprawdzić - bardzo często sprzedający podają wagę. No i można znaleźć używane, wyższej klasy za mniejszą cenę. Do 100zł ciężko będzie znaleźć lekkie siodło, ale coś w miarę sprawdzonego, w okolicach 250g można trafić. Oczywiście są lżejsze w tej cenie, ale pogoń za wagą w przypadku siodełka nie jest najlepszym pomysłem, warto kupić siodełko wygodne, które nie będzie uciskać tyłka :)

Napisano

Różne siodła różnie ważą, bo i do różnych zastosowań są przeznaczone. Cena ma tu drugorzędne znaczenie. Możesz trafić okazję i za 100zł kupić wylajtowaną do granic możliwości deskę, a możesz wydać ponad 500zł na trekkingowego Brooksa ważącego dobre 900g i nie będzie w tym nic dziwnego.

Ten Shiver do lekkich nie należy.

Napisano

w porównaniu do marketowych siodeł, pewnie lekkie. Raczej przeciętna waga, ale podobno nawet wygodne(i cena niezła). Wszystko zależy od Twojego punktu odniesienia. Jak zmieniasz stare siodło ważące 350g na to z linka, to różnicy nie zauważysz.

A jak pytasz o lekkie siodło, to masz tutaj, tyle że cena trochę wysoka :)

Bardziej chodziło mi o takie zestawienie, ile ważą siodełka w jakieś tam określonej cenie

nie ma chyba takich zestawień, przynajmniej ja nie widziałem. Waga nie jest wyznacznikiem jakości siodełka!

Napisano

http://dx.com/p/vertu-ccav-s-super-lightweight-bicycle-bike-seat-saddle-blue-239801#.UwfDk85XuY8 Tutaj masz tanio lekkie siodło - wzorowane na Tioga Spyder  - sam bym na to nie usiadł ale jeśli szukasz lekkiego i taniego to za 50zł nic lepszego nie trafisz.

Ewentualnie nieco droższe ale w okolicach 100zł i w okolicach 100g ;) prezentuje się jak wizualizacja "bólu du.y" ;)

http://dx.com/p/super-light-3k-carbon-fiber-bicycle-saddle-black-286363#.UwfE985XuY8

Napisano

Co sądzicie o absorbcji wstrzasów w tym co podałem?

Jeżdżę na Shiver, ale wersji a magnezowymi prętami, która waży około 250g. Parę siodełek się przewinęło pod pampersem, ale dopiero Shiver spasował mi idealnie. Aczkolwiek to kwestia 4 liter i trzeba sprawdzić. Mi ten model pasuje. Popatrz też na Qbik, ponoć wygodne i nie jest drogie.

Napisano

Ale faktycznie jest bardziej wygodne niż inne? Nie pytam o materiał, tylko o ten "zawias" widoczny z tyłu. Własciwie to jest jakis giętki materiał...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...