Skocz do zawartości

[plasti Lak] nowy sposób malowania roweru?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przeglądając z nudy internet natrafiłem na ciekawą "farbę". Jest to "elastyczna, zabezpieczająco-dekoracyjna, nieprzepuszczalna powłoka syntetyczna, mająca szerokie zastosowanie w motoryzacji, modelarstwie jak również w domu." Więcej można poczytać na stronie producenta http://plastilak.pl/

Co myślicie o pomalowaniu tym np ramy od ostrego koła? A może już ktoś tego próbował? Jestam ciekaw waszego zdania ;)

Napisano

W info na podanej przez Ciebie stronie jest napisane, że środek nadaję się do zabezpieczenia lakieru samochodowego przed różnymi czynnikami, z mojego rozumowania wynika, że ten środek można zastosować NA zrobionym już lakierze w celu jego ochrony a nie jako podstawowy lakier na "goły" metal

Napisano

bardzo nie trwała powłoka.

miałem pomalowaną 1 felgę samochodową plastiDipem ( produkt bliżniaczy do plastiLak ) i niestety przy 3 myciu karcherem zeszła z połowy felgi.

Napisano

Oczywiście miałem na myśli położenie tego na polakierowaną ramę. Głównie zależało mi na opiniach co do trwałości tego rozwiązania od osób które to stosowały. Jeśli faktycznie tak szybko schodzi to niestety nie ma to sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...