Maciek47 Napisano 18 Lutego 2014 Napisano 18 Lutego 2014 Witam serdecznie Muszę wymienić suport w rowerze. Odkręciłem korby ale nijak nie idzie wykręcić suportu. W sklepie rowerowym nie wiedzą jak go wykręcić ani czym - pokazałem zdjęcia suportu. Na Allegro także nie widzę do kupna takiego, co by z "zewnątrz" wyglądał jak mój. Widać na zdjęciach - ma dwie szczeliny na klucz, ale czy taki rodzaj suportu w ogóle jest do wymiany? Nie wiem czy dostanę taki a inny może nie pasować. A na tym już jeździć nie da rady Może ma ktoś doświadczenie z takim?
zadra1965 Napisano 18 Lutego 2014 Napisano 18 Lutego 2014 To stary model miski suportu. Sa dwa sposoby: 1. Młotek i śrubokręt 2. Klucz hydrauliczny - zaciskasz na gwincie i odkręcasz
Maciek47 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Napisano 19 Lutego 2014 Dzięki. Jeszcze tylko dodatkowe pytanie. Czy jak wreście wykręce ten suport, czy mogę dla tej ramy, przystosowanej do tego starego typu suportu - zakupić jakiś nowszy typ? Czy będzie pasował? Dzięki za odpowiedź.
Mod Team Puklus Napisano 19 Lutego 2014 Mod Team Napisano 19 Lutego 2014 Pod warunkiem ze nie będziesz miał jakiegoś patentu z innej planety to tak. Najpewniej będziesz miał tam gwint angielski BSA. Wykręć stary, zmierz długość osi ale bez gwintu który z niej wystaje, tylko kwadratu, od końca do końca I kup inny suport, kompaktowy o takiej samej długości osi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.