Skocz do zawartości

[suport] Nietypowy suport

Maciek47

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie

Muszę wymienić suport w rowerze. Odkręciłem korby ale nijak nie idzie wykręcić suportu. W sklepie rowerowym nie wiedzą jak go wykręcić ani czym - pokazałem zdjęcia suportu. Na Allegro także nie widzę do kupna takiego, co by z "zewnątrz" wyglądał jak mój. Widać na zdjęciach - ma dwie szczeliny na klucz, ale czy taki rodzaj suportu w ogóle jest do wymiany? Nie wiem czy dostanę taki a inny może nie pasować. A na tym już jeździć nie da rady :(

Może ma ktoś doświadczenie z takim?

post-171628-0-13114600-1392725777_thumb.jpg

post-171628-0-47866400-1392725778_thumb.jpg

Napisano

Dzięki. Jeszcze tylko dodatkowe pytanie. Czy jak wreście wykręce ten suport, czy mogę dla tej ramy, przystosowanej do tego starego typu suportu - zakupić jakiś nowszy typ? Czy będzie pasował? Dzięki za odpowiedź.

• Mod Team
Napisano

Pod warunkiem ze nie będziesz miał jakiegoś patentu z innej planety to tak. Najpewniej będziesz miał tam gwint angielski BSA. Wykręć stary, zmierz długość osi ale bez gwintu który z niej wystaje, tylko kwadratu, od końca do końca I kup inny suport, kompaktowy o takiej samej długości osi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...