Mordor Napisano 12 Lutego 2014 Napisano 12 Lutego 2014 Witam Potrzebuję rady chcę kupić rower jak poniżej http://allegro.pl/listing/listing.php?string=rower+kands&search_scope= Co sądzicie o tej marce i tym konkretnym modelu? Z góry dziękuję za wasze opinie i porady.
PjeseczeQ Napisano 12 Lutego 2014 Napisano 12 Lutego 2014 Co sądzę pytanie było, więc odpowiedź będzie faktycznie co sądzie i czysto subiektywna : ja bym wolał kupić (nawet za dokładką 200-300 zł) rower markowy (tzn. np. Kellys, Author, Merida etc.), a po sezonie czy po prostu po zużyciu wymieniać sobie powolutku osprzęt na lepszy, mając w pobliżu wsparcie w postaci sklepu stacjonarnego i jego serwisowego zaplecza (przytoczony Kellys, Author czy Merida mają mnóstwo sklepów partnerskich służących pomocą w całej Polsce i nie tylko), gwarancję realizowaną na miejscu i ramę godną zaufania, do której będę mógł dokładać kolejne elementy - małe marki muszą na czymś oszczędzać i oszczędzają na serwisie/ramach, więc ja bym nie miał wewnętrznego spokoju co do tej ramy i ogólnie jestem sceptyczny co do jej losów po jakimś czasie. Podsumowując : Jeśli szukasz roweru ot tak, do używania, na w miarę dobrych podzespołach, nie boisz się braku wsparcia w pobliżu, tylko wszystko załatwiane drogą wysyłkową, możesz brać. Jak chcesz w przyszłości rozbudowywać i wolisz mieć pewniejsze wsparcie + ramę, ja bym się pokusił o rower lepszej marki, a osprzęt wymieniał pomalutku - tyle ode mnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.