Skocz do zawartości

[rama] wymiana do 900zł

GrzegorzGda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Jestem szczęśliwym posiadaczem Treka 4300. Systematycznie go modernizuję, czekam teraz na przesyłki z nowym amortyzatotem i korbą. Zastanawiam się też nad wymianą ramy. Obecna jest ładna i wytrzymała ale  ciężka (około 2,6-2,7kg).

Trochę też dla mnie za duża (19,5"). Rozglądam się za czymś nowym.

Wymagania:

cena  - do 900zł

materiał - aluminium

stan - nowa

koła - 26"

waga - ponizej 2,0kg

rozmiar - 18"

kolor - ciemny, najlepiej czarny

przenaczenie - głównie pagórkowaty teren (Trójmiasto i okolice), starty w maratonach (walka o miejsca raczej w połowie stawki)

Moje parametry to 177cm i 78kg.

Przeglądajac oferty w internecie w oko wpadły mi:

KROSS LEVEL A8, ACCENT PEAK, POISON ZYANKALI, AMOEBA MFR-HUSSAR, FORCE MINERVA, KOBA FUNSPORT, FORCE VIRTUS, KELLYS MAGIC MASTER, MERIDA MATTS LITE X0, CENTURION BACKFIRE LIGHT

Co polecacie? Pozdrawiam

Napisano

Sporo można przeczytać negatywnych opinii o trwałości ram Krossa. Ciekawe czy statystycznie faktycznie tak źle one wyglądają na tle innych pruducentów.

Author Egoist to cenowo trochę za wysokie progi dla mnie, w rachubę wchodziłby Traction albo Instinct.

• Mod Team
Napisano

CENTURION BACKFIRE LIGHT

Trzeci rok w siodle po parku w lesie i na maratonach. Nie ma lekko a dzielnie się trzyma(90kg sadła wozi). Aktualnie przechodzi w ręce syna. W rozmiarze 18" chyba 1600g. Nisko opadająca górna rura jak dla mnie dużą zaletą.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...