Skocz do zawartości

[korba] customowe zębatki korby a przednia przezutka

ictus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy ktos przerabiał zębatki z prostymi zębami (np. Dartmoor Totem) w korbie 2-3 biegowej???

zrzucanie/wrzucanie wogole jakos sensownie działa??

• Mod Team
Napisano

Podejrzewam ze tak, bo ja mam totalnie prostą korbę, i działa to znakomicie. Znaczy z założenia to była korba 3 rzędowa MTB, ale myślę ze takie zębatki powinny sie zachowywać podobnie. O ile nie sa za grube.

• Mod Team
Napisano

Prosta czyli zębatki ma typowo proste, bez zagięć, przetłoczeń i innych zadziorów jak obecne korby MTB. Jednak nie znam tych zębatek, mogą być zwyczajnie za grube do poprawnej współpracy, i są aluminiowe ... to nie wróży ni dobrego.

Napisano

A ja troszeczkę z innej beczki zaatakuje.

Mam korbę z dwoma zębatkami, blat (42t) w miejscu średniej zębatki. Troszeczkę niepokoi mie przestrzeń między blatem a tylnym trójkątem ramy, jest tam kilka milimetrów przerwy. Myśle że nic przecież nie powinno sie dziać, ale wole zapytać. Po prawej stronie jest jedna podkładka wiec w razie czego można jeszcze jedną dołożyć.

Daje zdjęcie:

http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/15513-zebatka-42t/

• Mod Team
Napisano

Nie, no tylko jak ludzie przechodzą na 2x to zazwyczaj 42z zamieniają na mniejsze ... Jeżeli nic nie ociera, linia łańcucha jest dobra, przerzutka pracuje dobrze ... nie widzę przeszkód by to tak zostało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...