mixchris Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Witam! Co uważacie o modelu botów Shimano SH-MT32L na zimę tak do -5 max -10 stopni? Wiem że nie są to stricte zimowe buty ale może dadzą radę, czy ktoś ma doświadczenie z tymi butami w zimę? Szukam jakiś tanich butów na zimę bo w moich M088 przy dwóch skarpetach i dobrej wkładce 40 minut jazdy przy 0 stopniach to max jaki mogą wytrzymać moje paluchy a szczerze mówiąc wole buty niżeli ochraniacze które podobno za wiele nie dają...
MokryxD Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 A nie lepiej kupić dobre zimowe ochraniacze? Nie odczujesz dużej różnicy między tymi, a swoimi normalnymi butami.
mixchris Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Napisano 14 Stycznia 2014 Tak myślałem a co polecisz z ochraniaczy na zimę, w dobrej cenie? Dużo dobrego słyszałem o Endura MT500 ale może jest coś "cieplejszego" na rynku?
Jaca911 Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Mam mt31 czyli poprzedniki i są to buty letnie tylko, że do turystyki bo da się w nich normalnie chodzić. W zimie wieje w nich jak diabli. Dolną granicą bez ochraniaczy to około 5C. Jak jezdzisz w teren to żadne ochraniaczy nie dadzą rady. Jeśli nie chodzisz dużo i nie jezdzisz w terenie to ochraniacze dadzą radę...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.