Skocz do zawartości

[siodełko amortyzujące wstrząsy]

Jurcyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam kłopoty z kręgosłupem i chce od wiosny max. go chronić.Zakupiłem już sztyce karbonową  z offsetem FSA , a jako dopełnienie chce kupić siodełko karbonowe pochłaniające wtrząsy PRO Tunix Ti AF.Co sądzicie? Może w tej cenie są jeszcze lepsze siodełka ?

Jurek

Napisano

Witam,

wg. testów przeprowadzonych przez Velo sztyca FSA K-Force z sitbackiem 25 mm lepiej amortyzuje wtrząsy od sztycy amortyzowanej Cane Creek Trambuster LT.

Jurek

Napisano

Witam,

mam rower MTB 29 er i również rozważałem Brooksa ale jest dla mnie za drogi , chyba że trafiłbym używane ?!

• Mod Team
Napisano

Selle Italia SL też bardzo ładnie się ugina. Jeśli koniecznie chcesz węglowe to byłem bardzo mile zaskoczony chińskimi siodłami (na allegro dostępne po 150-190zł zależnie od tego czy z logo specializeda czy bez) super elegancko uginają się pod naciskiem, są bardzo elastyczne, warto rozważyć bo jakość wykonania bardzo wysoka.

Napisano

Rownież polecam Selle Italia SL. San Marco to już deska i nie ma jakiś dużych walorów antywtrząsowych ale po przyzwyczajeniu też bardzo wygodne.

Napisano

Mam podobny problem z kręgosłupem i kierując się opiniami z mtbr.com zakupiłem siodło WTB Pure V Comp. Jeszcze na nim nie jeździłem ale jest o wiele bardziej miękkie i elastyczne niż zwykłe siodło. I nie kosztuje wiele.

Napisano

Ale i tak nawet do fulla potrzebne jest wygodne siodełko gdyż siedzenie na desce w pewny wieku i przy określonych warunkach jest uciążliwe. Ja także męczyłem się przez wiele lat aby nawet do fulla dopasować wygodne siodło i Brooks ten problem rozwiązał.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1/1391504_557176031002712_279229604_n.jpg

A czy przez to stracił rower na wyglądzie...? Mało mnie to interesuje. Najważniejsze, że jest wygodnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...