Marta84 Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 Jak w temacie: pozostac przy Shimano SLX SL M660 czy wymienić na Shimano Deore LX M585 Dual Control ? Aktualnie mam SLXy i dźwignie hamulca Tektro Auriga Comp. Jeśli wymienię na LX DC to pójdą również do wymiany hamulce z Tektro Auriga Comp na Shimano Deore LX M585. Czy ta zamiana się kalkuluje jeśli chodzi o siłę hamowania, wytrzymałość sprzętu i jak to wyjdzie wagowo? Wujek Google podaje mi sprzeczne dane co do wagi komponentów. Manetki Slx komplet- 300 g, dżwignie tektro- ?. Klamkomanetki LX DC komplet- 504g inne dane, że 540 g... Dzięki i pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 11 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2014 Weź pod uwagę ze DC działają odwrotnie z normalną przerzutką.
Marta84 Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Napisano 11 Stycznia 2014 przerzutka przód Shimano Deore XT M771, tył Shimano Deore XT M772, Shadow- są one fabrycznie skomponowane z rozważanymi klamkomanetkami LX DC, więc wszystko powinno działać Rozważam jedynie czy warto zmieniać mój fabryczny osprzęt (przerzutki przód/tył i dżwignie przerzutek- SLX) na LX DC i przerzutki XT?
Mod Team Puklus Napisano 11 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2014 Fabrycznie ... LX i ten XT to 2 całkiem inne epoki ... W DC przerzutka ma odwrotną sprężynę zwaną rapid rise, później Low normal, manetki będą działać ok ale odwrotnie. Chyba ze te DC sa inne albo masz przerzutkę Low normal.
Marta84 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Napisano 12 Stycznia 2014 oto dawca http://bikekatalog.pl/2008/?ppg=show&baza=rowery&pid=648 Z tego co wyczytałam, to manetki są dedykowane do przerzutki.
Mod Team Puklus Napisano 12 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 12 Stycznia 2014 Słuchaj moja droga działać będzie i to całkiem dobrze A do ewentualnego odwrotnego działania idzie sie przyzwyczaić, ja tak jeździłem
grzesiowu Napisano 12 Stycznia 2014 Napisano 12 Stycznia 2014 ale co chcesz osiągnąć - nie lepiej kupić po prostu nowy zestaw hamulcowy?
Marta84 Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Napisano 13 Stycznia 2014 ten zestaw miał być przeszczepiony z levela a8 do levela a6. Chodzi o pomniejszenie wagi roweru i podniesienie klasy hamulców
Mod Team Puklus Napisano 13 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 13 Stycznia 2014 Aurigi może lekkie nie sa ale zadbane to całkiem wdzięczne hamulce. LXy sa stare i na pewno hamują gorzej niż nowe deore.
Marta84 Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Napisano 13 Stycznia 2014 czyli szukam czegoś lepszego Dziękuje
SapeR1997 Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 Pani marto, swoim nie wielkim doswiadczeniem radze włożyć więcej pieniążków, ale kupić osobno klamki i osobno manetki.Klamkomanetki są bardzo mało praktyczne, kiedyś sam mi to powiedział Pan w sklepie rowerowym i od tametego czasu mam klami i manetki osobno.Pozdrawiam!
vitesse Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 problem jest z dostepnoscia klamkomanetek, i ewentualne koszty naprawy wymiany rosna, nie mniej ja lubie mieć dużo miejsca na kierownicy, a klamkomanetki to oferują, mysle ze w tym przypadku można urwać pare gram a zaciski można zmienić na inne... jak dla dziewczyny to powinno dac rade
Mod Team Puklus Napisano 14 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 14 Stycznia 2014 ale kupić osobno klamki i osobno manetki. Klamkomanetki są bardzo mało praktyczne To sie zgadza, jednak chcąc DC nie ma innej opcji Co do urywania gramów, myślę ze nowe shimano i I-Spec pewnie nieźle przy tym wypadają.
Marta84 Napisano 14 Lutego 2014 Autor Napisano 14 Lutego 2014 są już manetki i przerzutka przód -Sram X7 2010 oraz przerzutka tył- Sram X9 2010. Dziękuję za pomoc
zielony3 Napisano 28 Lutego 2014 Napisano 28 Lutego 2014 dual lx (xt xtr) fajna sprawa, śmigam dwa sezony, teraz będzie trzeci, naprztykałem ponad trzy koła, i wszystko ok, jestem fanem dc, redukcja na ostrym podjeździe, to kwestia muśnięcia klamki, Ci, co zasuwają na tym sprzęcie wiedzą o co chodzi, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.