Skocz do zawartości

[do 2500zl] rower MTB prosze o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzien dobry, to moj pierwszy post wiec witam. Poszukuje roweru MTB do 2500zl. Wiem ze duzo takich tematow, przeczytalem sporo forum, ale nie znalazlem tego co mnie interesuje.

Jestem w temacie nowy, w zeszlym roku posmigalem troche na rowerku szwagra i mozna powiedziec ze zalapalem bakcyla i postanowilem zakupic rower w okresie zimowym bo promocje sa. No i tu prozba do Was drodzy ekspercji. Rowerek ma byc do jezdzenia po lesie, gorkach itp itd. Mieszkam w fajnym terenie wiec bedzie gdzie posmigac.

Chodzilem troche po sklepach, siadalem na rower, cos mi tam gosc w sklepie mowil, ale nie wiem czy to prawda czy nie, bo po prostu nie znam sie na tym, oczywiscie rowerek ma byc do amatorskiej i przyjemnej jazdy.

moj wzrost to 172 i waga 80kg, troche trzeba zredukowac :D

na dzien dzisiejszy bardzo spodobal mi sie GIANT http://www.msport.com.pl/pl/p/Rower-gorski-Giant-TALON-27%2C5-4-2014/3988

a pewnie spodobal sie dla tego ze to jedyny rower na jaki siadalem. czy jest godny uwagi ?

Niestety ale musze Was prosic abyscie za mnie robote odwalili, bo naprawdę nie wiem na co zwracac uwage i czy patrzec na cos lepszego, a jak tak to czy wogole odczuje roznice przy amatorksiej jezdzie.

Po prostu prosze o propozycje rowerow, w gre wchodza tylko nowe rowery, wiem ze w tej cenie mozna wyrwac fajna uzywke, ale jednak ja sie na tym nie znam...

Bardzo prosze o pomoc, z gory dziekuje !

Napisano

Nie znam sie ale mysle ze 29 za duze dla mnie, bardzo spodobaly mi sie kola 27.5 i niby to przyszlosciowe rozwiazanie...

wiec albo 26 albo 27,5.... 29 odpada

Napisano

na dzien dzisiejszy bardzo spodobal mi sie GIANT http://www.msport.co...7,5-4-2014/3988 a pewnie spodobal sie dla tego ze to jedyny rower na jaki siadalem. czy jest godny uwagi ?

Widelec słabiutki,po za tym może być.Tylko czemu takie koła?

To ciągle nowość,a co za tym idzie drogie rowery ze słabymi komponentami.

Tu masz przyzwoity rower,za przyzwoitą cenę,na kołach 26",i co z tego,że 26".

http://allegro.pl/rower-romet-jolene-2-18-avid-slx-wyprzedaz-i3863019453.html

Napisano

Godna cena, godny osprzęt. Widzę jedną wadę. Rower "trochę!!" stał. Widać to po tarczach i łańcuchu. Ciekaw jestem w jakim stanie są zaciski.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Nie polecam kupowania roweru z amortyzatorem w stylu XCT( bardziej uginacz niż amortyzator) czy XCM który jest piekielnie ciężki, XCR to minimum. Ja również poleciłbym kupno rockridera http://www.decathlon.pl/rafal-700-id_8168918.html ponieważ manetki i przerzutki są już SRAMA które są o niebo lepsze niż Shimano, dobra shimanowska korba amortyzator też daje radę no i rower dobrze wygląda co nie ma co ściemniać, to też ma duże znaczenie.

Napisano

A 400 gram to kolosalna różnica, no ale to temat poboczny, ja bym tyle za używkę nie dał ewentualnie trzeba by było obejrzeć rower na żywo i  się przejechać. No i 3200 to dużo więcej niż 2500 :)

Napisano

Ten Giant który podałeś to jakaś maszkara, ma bardzo słaby osprzęt przy wysokiej cenie.

Tak jak kolega powyżej sugeruję decathlon - rockrider 8.1. Cena faktycznie jest troche niższa niz 2700, przy zakupie dostajesz jeszcze bon na 80zł. Więc można powiedziec ze cena to 2620 zl.

Za podobnego gianta musial bys dac przynajmniej te 3,5k, pewnie blizej 4k

Napisano

Pytanie czy chce rower używany. Na tego RockRidera będzie miał gwarancje w dużej i pewnej sieci. Rama, mostek i kierownica mają wieczystą gwarancje . Gdzie w Krossie albo Giancie dają takie rzeczy? Do Rockridera w serii dają nawet pedały Spd co się raczej rzadko zdarza. Osprzęt jest jednej, całkiem przyzwoitej klasy, widelec też go nie zabije i będzie działał.

Apropo któregoś tam używanego z przyrdzewiałymi tarczami, mój 2-gi rower też tak wygląda a dużo jeździ i nocuje w ciepłym garażu.

Z tym, że jeździ w każdych warunkach a tarcze mają juz "parę" lat.

Napisano

Nie jestem żadnym lobbystą Decathlonu ale obiektywnie rzecz ujmując za te pieniądze to naprawdę dobry rower na który wsiadasz i jedziesz i jak coś się posypie to oddajesz do serwisu na gwarancję i tyle, a propos używanych rowerów to rzadko kiedy się zdarza że jak ktoś kupuję rower powyżej 3,4 koła to jeździ nim tylko po bułki do sklepu  :icon_cool: zazwyczaj łatwego żywotu takie rowery nie mają a napisać komuś że rower ma kilkanaście kkm mniej przebiegu to nie problem, 27,5 cala fajna sprawa ale cena ich jest śmiesznie duża, płacisz sporo a w zamian oprócz dużych kół nic więcej nie dostajesz.

Napisano

Mimo że to full ja bym max dał około 2.2 tyś coś w tych okolicach, osprzęt nie powala + na starcie trzeba wymienić amortyzator, a koszt używanego Epicona to ok 400 zł, nie wiem co to jest za rama a w fulu musi być ona naprawdę dobrze zrobiona żeby "tyłek" roweru zbytnio nie latał na boki. 

Napisano

za 3200pln, to ja mogę Ci mojego Rockrider'a 8.3 sprzedać. kupiony w sierpniu, z wieczystą gwarancją na ramę. rozmiar M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...