scyzoryk Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 Witam.Czy spinka SRAM będzie kompatybilna z łańcuchem Shimano 10-cio rzędowym (konkretnie HG74)? Pozdrawiam.
mrowa46 Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 Tak będzie kompatybilna, jednak warto pamiętać że do spinki konieczne są odpowiednie kombinerki do ściągania a nawet do jej zakładania. Sam używam jej z łańcuchem hg 94.
Mod Team Maniak Napisano 5 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 5 Stycznia 2014 Wszystko będzie działać, musisz mieć dowolną spinkę 10s. Niemal każda wymaga wspomagania kombinerkami.
grzechu83 Napisano 7 Stycznia 2014 Napisano 7 Stycznia 2014 Kolega przerabiał kiedyś temat spinek do 10s. I faktycznie SRAM wszystkie spinki do 9s włącznie ma Power Link (rozpinane palcami) a do 10s jest Power Lock - i trzeba używać sprzętu. Kolega kupił spinkę KMC w Decathlonie, która narzędzi nie potrzebuje i bardzo sobie chwali.
wojtas7 Napisano 7 Stycznia 2014 Napisano 7 Stycznia 2014 mam takowa spinke do lancucha shimano 105 i kombinerki do zakladania sa niepotrzebne nawet wg instrukcji - wystarczy zalozyc, przekrecic zeby spinka znalazla sie na gorze i nadepnac na pedal - spinka sie zatrzaskuje. temat przerabiany na forum - wg producenta jest jednorazowa, ale bezproblemowo nawet wczoraj ja zdjalem do czyszczenia lancucha zwyklymi kombinerkami, wystarczy zgniesc kombinerkami pod kątem zeby po prostu wyszly z pinow, bez problemu, zakladanie tak samo jak nowa, slychac mocny trzask po nadepnieciu pedala.
Mod Team Maniak Napisano 7 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 7 Stycznia 2014 Miałem przypadek ze spinkami KMC, 2 komplety z jednej paczki. Teoretycznie powinny sie zapinać i rozpinać palcami, jedna istotnie tak działała, druga natomiast zapinała się jeszcze ciaśniej niż SRAM'a więc różnie może się trafić.
drchlubicz Napisano 31 Stycznia 2014 Napisano 31 Stycznia 2014 różnie może się trafić. zgadza sie, mialem tak ze spinkami KMC, wprawdzie w napedzie 9s ale jedna zapinala sie dosc ciasno a druga z tej samej paczki (zgrzewki) dzialala luzno, dlugosc pinu byla taka sama w t f ?? Teraz uzywam sram, i od kilku sezonow wszystkie zapinaja sie tak samo, ani ciasno ani luzno pozdrower
vitesse Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 Mi bardziej brakuje kombinerek do sciagania, choc to mozna i zwyklymi dluzszymi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.