Skocz do zawartości

[spinka] Spinka SRAM do łańcucha Shimano 10s.

scyzoryk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak będzie kompatybilna, jednak warto pamiętać że do spinki konieczne są odpowiednie kombinerki do ściągania a nawet do jej zakładania. Sam używam jej z łańcuchem hg 94.

Napisano

Kolega przerabiał kiedyś temat spinek do 10s. I faktycznie SRAM wszystkie spinki do 9s włącznie ma Power Link (rozpinane palcami) a do 10s jest Power Lock - i trzeba używać sprzętu. Kolega kupił spinkę KMC w Decathlonie, która narzędzi nie potrzebuje i bardzo sobie chwali.

Napisano

mam takowa spinke do lancucha shimano 105 i kombinerki do zakladania sa niepotrzebne nawet wg instrukcji - wystarczy zalozyc, przekrecic zeby spinka znalazla sie na gorze i nadepnac na pedal - spinka sie zatrzaskuje.

temat przerabiany na forum - wg producenta jest jednorazowa, ale bezproblemowo nawet wczoraj ja zdjalem do czyszczenia lancucha zwyklymi kombinerkami, wystarczy zgniesc kombinerkami pod kątem zeby po prostu wyszly z pinow, bez problemu, zakladanie tak samo jak nowa, slychac mocny trzask po nadepnieciu pedala.

• Mod Team
Napisano

Miałem przypadek ze spinkami KMC, 2 komplety z jednej paczki. Teoretycznie powinny sie zapinać i rozpinać palcami, jedna istotnie tak działała, druga natomiast zapinała się jeszcze ciaśniej niż SRAM'a więc różnie może się trafić.

• 4 tygodnie później...
Napisano

różnie może się trafić.

zgadza sie, mialem tak ze spinkami KMC, wprawdzie w napedzie 9s  ale jedna zapinala sie dosc ciasno a druga z tej samej paczki (zgrzewki) dzialala luzno, dlugosc pinu byla taka sama   w t f ??

Teraz uzywam sram, i od kilku sezonow wszystkie zapinaja sie tak samo, ani ciasno ani luzno

pozdrower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...