Skocz do zawartości

[rower] szosa do 800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

znalazłem taką szosę

http://allegro.pl/kolarka-na-dura-ace-klamkomanetki-rama-oval-878-i3841315073.html

Co możecie o niej powiedzieć? Napaliłem się na rower tego typu i na razie nie chce większej kasy wydawać, poza tym rower służyłby mi do przemieszczani się po mieście i nie chciałbym się obawiać, że ktoś mi go zawinie.

Czy zamontowanie zwykłych pedałów nie będzie jakimś problemem? Jakoś nie widzi mi się jazda w spd.

Napisano

Co możecie o niej powiedzieć? Napaliłem się na rower tego typu i na razie nie chce większej kasy wydawać, poza tym rower służyłby mi do przemieszczani się po mieście i nie chciałbym się obawiać, że ktoś mi go zawinie.

Czy zamontowanie zwykłych pedałów nie będzie jakimś problemem? Jakoś nie widzi mi się jazda w spd.

Rower jest faktycznie używany zwłaszcza to widać po największym blacie korby i łańcuchu. Te elementy po zakupie na pewno bym od razu wymienił. W opisie jest, że prawa manetka nie zmienia biegów. Być może jest uszkodzona a być może uszkodzona jest tylna przerzutka lub po prostu wszystko jest żle wyregulowane.

Jeśli będziesz jeżdzić po mieście, po płaskim mieście to jak najbardziej cena jest atrakcyjna chociaż musisz się liczyć z wydaniem kasy na doprowadzeniem roweru do stanu dobrego.

Także jazda na pedałach platformowych wcale nie będzie nietaktem.

Napisano

Wymieniać korbę? Po co? Jest w dobrym stanie i jeszcze sporo przejedzie. Poza klamkomanetką rower jest w zadziwiająco dobrym stanie jak na cenę. Mankament - jeżeli chcieć utrzymać poziom osprzętu to będzie to niezwykle kosztowne. Zdobycie 8-rzędowego dura ace'a będzie graniczyć z cudem. Może da się ją naprawić... Nowe kalmkomanetki niskiej grupy to koszt około 300 PLN.

Napisano

Cześć dzięki za odpowiedzi.

Nie zależy mi kompletnie na dobrym osprzęcie. Mogę chyba wymienić na byle co? Zastanawiam się czy nie zrobić go na single speed a i zniknie problem manetek i przerzutek. To chyba niższy koszy będzie?

Skoro mówicie ze dobra cena, to raczej nic nie znajdę lepszego, czy?

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka

Napisano

Szkoda go brać na singla. Jeżeli to rzeczywiście problem tylko manetek, wymieniasz i cieszysz się niezłą szosą przez pewnie 10 tyś km (kaseta więcej nie wytrzyma).

Napisano

Stan nieco gorszy, ale napęd współczesny więc części zamienne są dostępne. Ciekawe jak z tą obręczą... Korba w stanie dobrym. Łańcuch po takim przebiegu jest raczej do wymiany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...