Skocz do zawartości

[suport] niedokręcona miska

maniek56

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wymieniam w swoim crossie suport ,kupiłem nowy z gwintem angielskim na mufę 68mm bo taka jest szerokość w ramie,jedynie co zmieniłem to długość osi.Stara oś ma 115mm,nową kupiłem 117,5.Wkręciłem suport od strony napędu do kołnierza ,a po drugiej stronie nie mogę dokręcić miskę do końca .Pozostaje około 2mm nie wkręconego gwintu.Czy tak może zostać bez uszczerbku na pracy suportu,czy jest to przyczyną wydłużonej ośki? Proszę o rady co zrobić.Suport z dłuższą ośką kupiłem tylko dlatego że robiłem zakupy w sklepie internetowym (kilka pozycji),a nie mieli osi na 115mm.

Napisano

Gwint może wystawać. Przed dokręceniem do odpowiedniego oporu na osi jest luz, który musisz usunąć. Podobna sytuacja jak z dokręcaniem konusów, też dokręcasz do odpowiedniego oporu. ;)

• Mod Team
Napisano

Jak sie dokręciło do oporu to nie kręć więcej. Popuść prawą stronę jak sie lewa wtedy dokręci to ok, jak nie, znaczy ze np gwint jest brudny.

Napisano

Próbowałem odkręcić suport na misce od strony napędowej,i owszem miska po przeciwnej stronie się wkręcała głębiej ,ale niestety nie udało mi się wkręcić suportu do kołnierza po prawej stronie .Wolałem zlikwidować szczelinę po stronie napędowej bo tak nakazują prawidła montażu suportu.Jeżeli nie powoduje to nieprawidłowości w pracy suportu to tak zostawię ,godząc się z niewielkim mankamentem wizualnym.Dzięki za odpowiedzi,pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...