knocker Napisano 13 Grudnia 2013 Napisano 13 Grudnia 2013 Szukam lekkiego mostka 90mm na maratony XC. Różnica w cenie pomiędzy Fly Ride vs SC Wing to około 180zł. Nie wiem, który z tych mostków wybrać. Skłaniam się do Fly Ride, głównie ze względu na cenę. Ale nie wiem czy on wytrzyma ostrzejsze zjazdy w zestawie z łamaną kierownicą. Prosiłbym o wypowiedź użytkowników jak wygląda sztywność tych mostków. Chciałbym aby mostek ważył max 120gram.
jahoo84 Napisano 13 Grudnia 2013 Napisano 13 Grudnia 2013 Używałem Fly Ride 100mm 119g z giętą carbonową kierą 685mm, żeby był z plasteliny nie zauważyłem, bardzo fajny, sztywny i lekki mostek.
Tomash Napisano 14 Grudnia 2013 Napisano 14 Grudnia 2013 Ja korzystam z SC Winga. Daje radę - w zastosowaniu AM to może złamać go nie złamałem, ale zbyt sztywny nie jest (a nie jestem szczególnie ciężki). Do tego kiepskie śruby, które łatwo przekręcić. Nie można się w sumie niczego innego spodziewać po tak lekkim wyrobie. W moim rowerze na pewno pójdzie do wymiany, ale bardziej z uwagi na długość, niż brak sztywności.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.