Skocz do zawartości

[Napinacz]Single speed czy jest możliwość montażu

Mateusz5042

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 
Mam pytanie Czy będzie możliwość założenia napinacz. Jest taki problem że gdy mam czyjeś korby i zamontuje swoją zębatkę łańcuch jest napięty. Gdy niestety mam swoje korby i obojętnie czyją zębatkę w jednym miejscu jest napięty przekręcę o połowę obrotu korb łańcuch wisi prawie bo ściśnięciu styk się. Moje przełożenie jest 25-9 ale niedługo pewnie będzie 28-10. A tak to wygląda:

9ili.jpg

Ja myślę że jeśli kupię o taki hak: http://www.######.pl/product-pol-6106-Hak-przerzutki-stalowy.html i taki napinacz http://e-bmx.pl/opis/278634/napinacz-single-speed-ssp-11-1.html że to będzie działać jeśli jeszcze dam dłuższy łańcuch i nie będzie mi już obijał ramy, a za tym ja nie bd się denerwował. A może macie jakieś inne pomysły, zmiana korb nie wchodzi w grę.

Jeśli by ktoś potrzebował co to za rama to Tranzition top 2011

• Mod Team
Napisano

Jeżeli raz Ci sie łańcuch napina a raz popuszcza to masz krzywy suport na 90% albo coś innego jest krzywe ... Skoro korby kolegów działają dobrze nie napinacz a wymian pomoże. Wymiana suportu się kłania lub całego zespołu czyli korba suport.

Albo ty jesteś za gruby na ten sport, jak mniemam z obrazka rowerek lata tu i ówdzie, albo twój rowerek jest ze zbyt "chińckich" komponentów poskładany :P

Napisano

Suport ja bym wykluczył jest nowy ma około miesiąca a jest on Wethe People i karby Dartmoor ale zębatka jest RMD i pod nią trzeba taką podkładkę z 22mm na 19mm czy ona może być krzywa gdy się skręca to zębatkę to wykrzywia?

A co do mojej wagi to raczej za gruby nie jestem warze niecałe 65KG przy wzroście 175cm  :woot:

• Mod Team
Napisano

Skoro ta zębatka u innych pracuje dobrze to choć nie wiem jak to montowałeś to ja ostawiam suport i to ze ma miesiąc nie ma wiele znaczenia :P od kiedy ci sie tak dzieje?

• Mod Team
Napisano

Coś na pewno jest krzywe a najłatwiej zamiast truć zada to nią zakręcić i będzie widać :P

czyli dwa lata już.

od kąt

Czyli 2 lata temu przeszedłeś się do kąta, patrzysz ... a tam korba ?:D

Napisano

Hehehe uśmiałem się  :sick: 

Nie no jak tak kupiłem korby 2011r 25 listopada rama też nowa była i zawsze bylo tak że w takim ustawieniu jak na zdjęciu bylo dobrze a obrót o połowę i już popuszcza. Wszystko było nowe, a czy jest taka możliwość że jeśli przekręcam zębatkę do korby to ją ściąga do nich i wtedy jest krzywo?

• Mod Team
Napisano

Sądząc po konstrukcji tej korby brak podkładek lub ich nadmiar może lekko wykrzywiać zębatkę ale czy to by az tak napinało łańcuch ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...