Gość Napisano 9 Grudnia 2013 Napisano 9 Grudnia 2013 Cześć, Szukam roweru dla mojej lubej. Wzrost 168cm. Przeznaczenie - MTB/Enduro i od czasu do czasu weekendowe wypady z namiotem - niezbedne jest mocowanie na bagażnik Priorytetem jest hardtail z dobrym osprzętem + mocowanie na bagażnik.
mklos1 Napisano 10 Grudnia 2013 Napisano 10 Grudnia 2013 Priorytetem jest hardtail z dobrym osprzętem + mocowanie na bagażnik. Poszukiwałem czegoś takiego... Z tym bywa różnie. Ramy z mocowaniem na bagażnik spotyka się głównie w niskich modelach. Wydaje mi się, że ramy Cube'a maja mocowanie na bagażnik, także w wyższych modelach XC (ACID, ATTENTION).
Gość Napisano 10 Grudnia 2013 Napisano 10 Grudnia 2013 Zdążyłem się już trochę rozejrzeć, mocowanie bagażnika znalazłem i w treku, i w meridzie, w ktmie i unibike'u. Rowery miały nawet fajny osprzęt, z wyjątkiem amortyzatora - wszystkie miały uginacz marki suntour. Przecież to sie do jazdy nie nadaje.
mklos1 Napisano 10 Grudnia 2013 Napisano 10 Grudnia 2013 Przy tym budżecie stać Cię będzie na co najwyżej RS XC32 TK (jakieś Meridy stoją z nim na Alledrogo), jeżeli gardzisz Suntour'em.
Silver400 Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 Ja polecam kupić z uginaczem i go wymienić po prostu. Nie ma na rynku roweru dla kobiet z pełnoprawnym amortyzatorem (tez szukałem).
Gość Napisano 1 Stycznia 2014 Napisano 1 Stycznia 2014 O mało co nie kupiliśmy Cannondale SL4(bardzo duża przecena) Sprzedawca w sklepie już nawet zdążył wydrukować umowę(raty), ale ostatecznie daliśmy sobie spokój ze względu na dziwny luz na piastach canondale i klocki latające w zacisku marki canondale. Chyba nie warto wydawać pieniędzy dla samego napisu na ramie. Ostatecznie, zakupiony Rockrider 5.3. Tańszy niż zakładany budżet, w sumie bardzo fajny jak za takie pieniądze. I dostanie mojego recona, więc powinno starczyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.