terew Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Witam Czy taki set złożony z klamkomanetek ST-EF51 3x7, korby SLX FC-M660 48/36/26 3x9 i przerzutki Alivio FD-M430 będzie dobrze działał ? i chcę jeszcze do tego dorzucić na tył przerzutkę Alivio RD-M430, posiadam niestety wolnobieg 7 rzędowy.
KurczakNorris Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Tak, będzie działać. Te STEFany są dość precyzyjne, sam je kiedyś miałem. Przerutka tylna Alivio jest kompatybilna z napędem od 6 do 9 rzędów, Ty masz 7 więc będzie dobrze, przód te manetki obsłużą bez problemów.
terew Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Napisano 2 Grudnia 2013 A stary łańcuch KMC Z50 podejdzie pod korbę SLX ? czy będzie za szeroki?
beskid Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Szerokość łańcucha ma znaczenie w przypadku kasety a nie korby. Będzie to chodzić ale ja bym go wymienił na nowy. Mam nadzieję, że ta korba to nie nowy zakup bo to lekko bez sensu.
mklos1 Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 A stary łańcuch KMC Z50 podejdzie pod korbę SLX ? czy będzie za szeroki? Wewnętrzna szerokość wszystkich "standardowych" łańcuchów jest taka sama, czyli 3/32". Działać będzie, ale nie polecam takiego badziewia zakładać do dobrej korby. Jak się mocno wyciągnie, to może ją zniszczyć. Był niedawno taki przypadek. Jegomość założył na korbę tak wyciągnięty łańcuch, że po niej skakał. Skutek - korba nowa wyglądała jakby przejechała kilka tyś km. Poza tym niskiej jakości komponenty (łańcuch, manetka) zabiją cały zysk w kulturze pracy, który da korba.
terew Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Napisano 2 Grudnia 2013 Łańcuch zmienię bo to nie problem, ale manetki zostawiam bo rower jest przeznaczony w 100 % na szosę więc akurat zakup tego komponentu mogę sobie darować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.