michue39 Napisano 25 Listopada 2013 Napisano 25 Listopada 2013 Witam wszystkich forumowiczów, od razu dodaje czy nie jestem pewien czy dobrze wybrałem dział jeśli nie, proszę Admina o przeniesienie. Pytanie mam do Was, czy po założeniu hamulców tarczowych, pivoty z tyłu można wykręcić, aby nie wystawały tak ponad ramę? dodaje foto i proszę o odp!! P.S Opaski zmienię na czarne!
johnny606 Napisano 25 Listopada 2013 Napisano 25 Listopada 2013 myślę, że jeżeli masz jeszcze do nich zaślepki to zostaw w spokoju (te kilka dodatkowych gram to żadna masa a pozostawiasz sobie możliwość na inne hamulce- na przyszłość) a jak nie to ucina się całe piwoty w miejscu spoiny i zeszlifowuje do powierzchni rurek. pod spodem nie ma ubytków na ramie.dochodzi potem sprawa malowania, konserwacji itp.same króćce pod montaż V-ek są najczęściej wtłaczane w gniazda na ciasne pasowanie + zgrzewanie czy coś tam.
Mod Team Puklus Napisano 26 Listopada 2013 Mod Team Napisano 26 Listopada 2013 Prawdopodobnie możesz je odkręcić ... Ale czy ci to sie uda ...
Dzordaneiro Napisano 26 Listopada 2013 Napisano 26 Listopada 2013 Ja u siebie odkręciłem przy użyciu WD40, przyznam że łatwo nie było ale w końcu puściły warto było by to zastosowač Wystukane z Lumi 800
Mod Team michuuu Napisano 26 Listopada 2013 Mod Team Napisano 26 Listopada 2013 same króćce pod montaż V-ek są najczęściej wtłaczane w gniazda na ciasne pasowanie + zgrzewanie czy coś tam. Najczęściej są wkręcane. pivoty z tyłu można wykręcić Są pewnie wkręcone na klej zapobiegający odkręcaniu. Może być potrzebne podgrzanie.
vitesse Napisano 26 Listopada 2013 Napisano 26 Listopada 2013 ja w nowej ramie boplight marathon nie moglem odkrecic wiec zostawiłem, wprawdzie uzywalem tylko kluczyka dobrej jakości plasko oczkowego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.