Skocz do zawartości

[owijka] Lizard Skins opinie.

norbi1979

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jak w temacie chcę zakupic owijkę Lizard Skins (biała) ale wyczytałem na forach że nie warta swojej ceny - tzn. mało wytrzymała.  Proszę o opinię osób które miały z nia do czynienia czy faktycznie to prawda. Ewentualnie proszę o podanie innych propozycji owijek :)

Czekam więc na Wasze wypowiedzi i pomoc  ;)

Pozdrawiam :)

Napisano

Jest dosyć delikatna i trzeba ją nawijać bez naciągania, co może spowodować uszkodzenie. 

Jest też droga.

Zapewnia dobry chwyt, nawet gdy jest mokra.

Wiem że zalecany przez producenta sposób, czyli woda i mydło (jeśli dobrze pamiętam) średnio się sprawdza. 

Na pewno można ją bez uszczerbku zawinąć i odwinąć kilka razy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

właśnie dostałem owijkę 3T Tape Pro czarna jest tańsza od LizardSins o połowę i jest z korka. Zobaczymy jak sie będziew sprawować ;) dzięki za pomoc i rady. Pozdawiam

• 1 miesiąc temu...
Napisano

MIałem owijki Fizika, Ritcheya i jakąś oryginalną Cube. Najbardziej byłem zadowolony z Fizika Microtex z logo firmy. Świetnie się czyściła, a w zasadzie mało się brudziła (miałem białą), dało się ją bez problemu odwijać i ponownie zawijać w przypadku np. wymiany linek. Teraz kupiłem Lizard Skin DSP 3.2mm i to jest bajka. Kosztuje wprawdzie 3x więcej, ale już nie kupię innej owijki. Super wygodna. Co do trwałości, to nie mogę na razie nic powiedzieć. Faktura owijki wygląda tak, że nie powinno być problemu z czyszczeniem. Uchwyt pewny, nawet przy bardzo spoconych dłoniach bez rękawiczek. a na kierownicy wygląda mniej więcej tak: 

AK140115_001.jpg

AK140115_002.jpg

AK140115_008.jpg

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...