Skocz do zawartości

[Napęd] Wymiana całego napędu

moralez00

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam Krossa Levela a3 z 2013 roku. Zamierzam właśnie zmienić:

Przerzutkę tylną na - Shomano Deore XT M781 Shadow

Manetki - Shimano SLX SL-M670 3x10

Łańcuch - może polecicie?

Kaseta - może polecicie?

Czy to wszystko będzie ze sobą współgrało i czy w ogóle zmieszczę kasete 10 rzędową na kole i wsadzę w rame?

• Mod Team
Napisano

Kasetę pewnie shimano, taką na jaką cie stać :P , łańcuch, możesz kierunkowy shimano, connexa 10 lub campagnolo c10. Kaseta sie wejdzie w ramę i na koło także.

Moim zdaniem lepiej bś zrobił kupując przerzutkę SLX a manetki XT.

Napisano

jako, żę włąśnie w planach napęd to chętnie sie dowiem czemu manetki xt są o tyle lepsze. Szcerze mówiąc kupuje tylko prawą i slx jest dokładnie dwa razy tanszy od xt

• Mod Team
Napisano

Manetki od alivio do slx są tej samej konstrukcji, działają podobnie, jedni mówią ze lepiej działa alivio inni sa zadowoleni z slx, manetki xt juz sa inne, mają inny mechanizm, taki jak saint i xtr dlatego są tyle droższe. Dlatego zaproponowałem zamianę, bo przerzutka jest warta tyle ile sterująca nia manetka.

Napisano

Co wy gadacie... Kaseta 10s zawsze wejdzie na bębenek pod 8/9s Dziesiątka jest po prostu ciaśniej upakowana. Tak samo jak koledzy wyżej polecam manetki XT a przerzutkę SLX a najlepiej poważnie rozważ Srama. Sam po rozwaleniu kolejnego XTka przeszedłem na Srama i nie żałuję. No ale jeśli chcesz shimano to mam prawie nowe manetki XT tanio, odezwij się na PW ;)

• Mod Team
Napisano

Kaseta 10s zawsze wejdzie na bębenek pod 8/9s

Istnieją pewne niuanse techniczne o których niewiele osób wie i czasami sie nie da :D ale to są wyjątki, ogólnie kasety od 8 do 10 mają ta samą szerokość ( z przymrożeniem oka :P ) 11 i inne kombofixy to już na dedykowanych piastach raczej sie kręcą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...