Jacinto Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 Tak jak w temacie i myśle nad fast fredem lub racing ralphem co myślicie co powiecie co zaproponujecie ?
GZA20 Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 Chyba nie ma a przynajmniej ja się nie spotkałem z oponą która byłaby dobra do XC i na asfalt . Musisz wybrać i zdecydować gdzie więcej jeździsz. Ja głównie po lasach i jeżdżę na Tiogach Extreme XC 2.10. W terenie są boskie..ale jak się jedzie po asfalcie to katorga . Są głośne i stawiają bardzo duże opory toczenia
iras Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 opona michelin XCR Dry jest terenowa i ma małe opory toczenia. a poza tym jeżeli będziesz jeździł w miarę twardych trasach terenowych to jakieś semisliki powinny być dobre.
Blizzard Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 Podłączę się pod temat. Właśnie zużywają mi się moje schwalbe jimmy i na wakacje pasowało by coś powymieniać. Baardzo dużo jeżdżę po drogach, ale lubię sobie od czasu do czasu po lesie pojeździc (podjazdy/zjazdy) Miesiac temu przy awaryjnym hamowaniu starłem prawie całkowicie bierznik na długości 10cm :angry: więc potrzebuję troszkę twardszej opony. Chcę sobie też szybko pojeździć więc bieżnik powinien nie robić dużych oporów, a opona powinna być przede wszystkim lekka za rozsądną cenę (maxymalna cena to tak 50-55zł) Chodze przez ostatnie 3 dni po sklepach online i allegro. Najbardziej spodobały mi się oponki continentala - escape: http://www.skokadrenaliny.pl/shopping/prod...arge.php?id=581 http://www.skokadrenaliny.pl/shopping/prod...arge.php?id=577 (to dwie oponki escape - czym one się różnią poza różnicą 20zł w cenie? - opłacało by się brać tą droższą?)
tomaaso Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 ja tez mam jimmy i planuje jakies sliki na asfalt:P bede musial co jazde przekladac
snack Napisano 29 Maja 2006 Napisano 29 Maja 2006 a może "Janie Dębica!"? mam taka grubą debicę na zimę kupioną, bydle ciężkie jak opona od traktora, ale w górach na kamieniach idzie jak przecinak :lol:
mischa Napisano 30 Maja 2006 Napisano 30 Maja 2006 miski xcr i racing ralphy to opony wyscigowe i na pewno nie sa uniwersalne, ich zywot jest krótki hehe, ja na asfalto-las mam wildgrippery xls hie w lesie wyrywają drzewa z korzeniami
marnon Napisano 2 Czerwca 2006 Napisano 2 Czerwca 2006 ja sie podepnę : z tych dwóch które lepsze i dlaczego: IRC Mythos II czy IRC Serac XC obie zwijane w dobrej cenie, co radzicie?
ro35 Napisano 2 Czerwca 2006 Napisano 2 Czerwca 2006 ja sie podepnę : z tych dwóch które lepsze i dlaczego: IRC Mythos II czy IRC Serac XC obie zwijane w dobrej cenie, co radzicie? ja już (sąsiedni wątek) dokonałem wyboru - serac jest wyszukiwarka na tym forum i trochę opinii... ogólnie: mythos - do ścigania, przednia kierunkowa ma świetną trakcję serac - turystyka, podobno mniejsze opory na twardym proponuję też przejrzeć wpisy z pl.rec.rowery - http://groups.google.pl/group/pl.rec.rowery wpsz sobie mythos, serac i poczytaj :>
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.