Skocz do zawartości

[do 1000zl] dla syna rama 15 cali 26 lekki mtb uzywany ktory jest wart uwagi

erio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie

Proszę o radę co kupić synowi.

9 lat 140cm 30kg

Znalazłem parę na alego ale jak ktos

ma jakieś rady to jestem otwarty.

Znalazłem meride mat v5 za 500 zł

Napisano

Moim zdaniem powinien pojeżdzić na 24 calach. Jeszcze powiedz po synowi rower? Do dojazdów do szkoły? Czy może do wspólnych wypraw? A może tylko do jazdy dookoła piaskownicy?

Szczerze, to 2 lata temu kupiliśmy dzieciom 2 romety za 1000zł, dziś niewarte 200 zł.

Chce kupić używany rower ktory kosztował 2000 zł i swoje na wartości już stracił. Dzieci robią może 20 km rocznie , żona sie uparla że za komunijne pieniądze kupi rower za 2000 tylko po co drogi rower dziecku które jeździ raz na miesiąc. Ale może z fajnym rowerem więcej pojeździ. Moje auto kosztowało 3000.

Tablet ma komputer ma konsoli nie uzywa. Rower, bo żona gopro nie chce.

Napisano

Faktem jest, że na fajnym rowerze przyjemnie się jeżdzi. Jednak do jazdy dookoła piaskownicy nie kupowałbym nowego ( używanego) roweru lecz bym proponował dziecku aby katował stary rower do końca. Po za tym do krótkich jazd w ogóle przerzutki nie są potrzebne więc bym wypatrywał singlespeeda.

Moje dzieciaki na rowerze jeżdziły od 6 roku życia ( na dwóch kółkach) pokonując ze mną setki km przez wiele krajów Europy więc odpowiednio dopasowany rower był koniecznością.

Napisano

Mój syn ma aktualnie właśnie 9 lat i 140cm. Rekreacyjnie wkoło komina jeździ na b'twinie z kołami 24 cale i przerzutką 1x5 i jest to rozmiar idealny na ten sezon i z pewnością na następny. Jedyny powód dla którego dzieciak musiałby się męczyć na za dużym rowerze to dostanie sprzęta w spadku za friko albo za jakieś psie pieniądze po znajomości. Płacenie standardowej ceny za zbyt duży rower to średni pomysł IMO. I tak za dwa sezony ta rama 14.5 cala będzie za mała. Zresztą dyskusja o 26 calach dla wieku komunijnego toczyła się się w wątku o rowerze komunijnym. Również polecam 24 cale.

Napisano

Niestety ale żaden z rowerów nie ma wyszczególnionej specyfikacji więc możemy tylko wybierać w estetyce. Merida ma fajniejszą ramę do wsiadania jeśli by rozmiar byłby ciut za duży natomiast Scott ma kierownicę nieoryginalną i ja bym ją wymienił na coś bardziej poręcznego by pozycja była bardziej komfortowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...