antonijasny Napisano 3 Listopada 2013 Napisano 3 Listopada 2013 Składak, 26" lub większe, przerzutki w piaście [ktoś coś widział?] Szukam takiego roweru, a nie chcę sam składać. Ktoś coś może widział i może poradzić, gdzie takie coś dostać i jaki to model? Wyszukiwarka google.pl nic mądrego mi nie wyświetla. Dziękuję za cenne wskazówki i rady.
mklos1 Napisano 11 Listopada 2013 Napisano 11 Listopada 2013 Składak powiadasz... Nie słyszałem o czymś takim. Może z prostej przyczyny. Składak ma się składać i być mały. Koła 26" w takim rowerze to bezsens. Największe jakie w życiu widziałem to 24". Zwykle są 20" lub 16".
panSocjolog Napisano 11 Listopada 2013 Napisano 11 Listopada 2013 Oj tam zaraz. Są i dobrze się mają. Można sobie takie cudo bez problemu kupić w Polsce. O tutaj. A składanego można zrobić nawet 29era
mklos1 Napisano 11 Listopada 2013 Napisano 11 Listopada 2013 Można. Pytanie po co. Składak zwykle jest po to, aby go złożyć (złamać w pół) i wsiąść z nim do tramwaju czy metra, a wyjściu rozłożyć jednym ruchem.
panSocjolog Napisano 11 Listopada 2013 Napisano 11 Listopada 2013 No składaki to zwykle faktycznie commutery, ale niektórzy potrzebują roweru w teren, który można łatwo przewieźć samochodem/ samolotem I jeszcze klasyk gatunku:
robertrobert1 Napisano 11 Listopada 2013 Napisano 11 Listopada 2013 Składak, 26" lub większe, przerzutki w piaście [ktoś coś widział?] Szukam takiego roweru, a nie chcę sam składać. Może na pocżatku uściślijmy pojęcia. Składak to rower złożony z różnych elementów. Teoretycznie każdy rower jest składakiem. Rower składany to rower, który się po odkręceniu kilku elementów składa się w mniejsze gabaryty. Rowerów składanych jest całkiem sporo chociaż większość bazuje na kołach 20 i 24 calowych. Ale także są rowery składane na bazie kól 26 cali.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.