Skocz do zawartości

[~2500] MTB 29" teraz czy na wiosnę?

Davken

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No to dzisej pojeździełm, od 11. Przerwa na obiad i do zmroku :)

Ogólne wrażenia z jazdy znakomite :D Dziwi mnie lekkość z jaką rower się porusza i jak gładko jedzie. Przy niewielkim wysiłku przełożenie na szybkość i przyspieszenie jest fenomenalne (porównuje do poprzednich rowerów). Ciesze się że jest ten czerwono- biały a nie ten antrazit. Widziałem oby dwa i ten pierwszy lakier duuużo lepszy. 

Może coś jutro z mostkiem pokombinuje. Fabrycznie leży on na 2 podkładkach i jest na miniusie. Spróbuje to zmienić aby postawa na rowerze była bardziej wyprostowana- odwróce mostek na + bo trochę tak jakby za nisko jest kierownica. Ale ogólnie obleci tak jak trochę twardawe siedzonko, powinieniem się przyzwyczaić :)

Druga sprawa to przesunałem se klamki hamulca bardziej do środka tak aby 2 palcami chamować.

Kolejna sprawa to czy odkleja się te naklejki z napisem "warning-uwaga" z tarcz hamulca? Wiele osób tego nie odkleja, jednak wydają one charakterystyczne szmery. Teraz nie wiem czy to czy odkleić i umyć żeby do pozostawionego kleju się brud nie lepił. Czy nie myć, żeby tarczą nie było po tym zabieg niekomfortowo?

Jeszcze małe pytanko. Czy można gdzieś dostać taki zaczep hamulcowego przewodu do ramy? Czy szkodzi coś jazda bez niego? Większych luzów nie ma, tylko trochę czasem sie obija o ramę. Może powołać się na to że nie miałem już tego od samego początku i iść do sklepu z tym? Czy jest to fabryczne może tak odczepione? Trytytki nie chcę :)

Foto: 

post-160887-0-16849300-1384624122_thumb.jpg

post-160887-0-26721200-1384625176_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...