Skocz do zawartości

[~ 3600] MTB 29"

kdv9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

to mój pierwszy post, więc witam wszystkich :)

Szukam roweru MTB na kołach 29" zależy mi na sportowej geometrii, chce zacząć startować w maratonach 
Wzrost: 194cm
Waga: ~80kg

W oko wpadły mi:

http://www.skiteam.pl/rower/Cube/LTD-Pro-29-1781/ - w ski teamie strasznie nie miła obsługa (sprzedawca spytał sie czy będe
szybszy na większym kole) ciekawe co by zrobił gdyby mierzył tyle co ja. Cena ~ 4k po rabacie

http://sklep.kastor-bike.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=1337&category_id=222&option=com_virtuemart&Itemid=212 - model 2014, niestety krucho z rabatami Cena: 3200zł

Zaskar 29 Comp 2013 - Cena: 3800zł

http://www.bike-discount.de/shop/k1275/a80392/ltd-cc-29-black-n-white.html reba, korba xt - 880 euro

Mieszkam w Poznaniu, wszystkie większe sklepy obleciałem, ale niestety mało rowerów z sezonu 2013 zostało, dopuszczam możliwość zakupu we Wrocławiu lub w Niemczech wysyłkowo lub bezpośrednio.
Polowałem w Scotta Scale 960 ale same małe ramy zostały

Pozdrawiam, i liczę że pomożecie mi w zakupie ;)

Napisano

Scotta odradzam . Bo w cenie 3200zł dobrego Scotta nie kupisz. Bardziej patrzył bym nad właśnie Cube lub jeżeli masz kasę właśnie na Scotta 960 model 2014 masz już prawdziwą ramę scott scale z wciskanymi łożyskami i sterami 1,5 / 1,1/8 cala  co daję bardzo dobrą sztywność ale cena 4500zł myślę by ci spuścili w sklepie kastor-bike osobiście polecam ten sklep. a jeżeli nie to ten Cube jest w dobrej cenie na dobrym osprzęcie

Napisano

Odnośnie tego Cuba LTD pro zerknij sobie na stronę Olimpiasport to jeszcze 200zł zaoszczedzisz, kontakt jak najbardziej na +

Tylko weź poprawkę na to, że ceny sklepowe obowiązują na dostępne rozmiary. Reszta -5% rabatu, co jest tłumaczone koniecznością ściągnięcia towaru z Niemiec  :icon_confused:  Trochę to niepoważne, ale co zrobić.

Napisano

mrova mój rozmiar M sciagany był pod zamowienie czekałem ok 2 tyg. Poczatkowo miała byc L ale coś nie tak było z jego ramą i w trakcie rozmowy doszliśmy do wniosku ze L będzie dużo za duże (całe szczęście ze tak wyszło) i tak oto przyszła mi M-ka w kartonie oklejonym przez głównego dystrybutora na Polskę, który był przeklejony na w/w sklep. Dziwne bo to jak strzał w kolano samemu sobie przez głównego dystrybutora u którego ten sam rower jest dobrych pare stów droższy. Ale wydaje mi sie ze sklep z którego zamiawiałem chciał wyjść z twarzą z całej tej sytuacji i dlatego cenę dostałem jak na stronie za rozmiar L.

Napisano

Za wszystko 750 euro, czyli od ceny promocyjnej 50 euro, za free przesylka i drobiazgi za kilkanascie euro dorzucili. Dosc elastyczni są ;) W Ski Teamie probowałem sie dogadac to masakra byla.

Oczywiscie walute kupujesz w kantorze internetowym a za przelew za granice placisz 5 zł :)

Napisano

@Pejot1975

Cześć, nie wiem dlaczego, ale nie mogę do Ciebie wysłać prywatnej wiadomości, więc napiszę tutaj.

Zastanawiam się nad kupnem Cube'a LTD Race 29 właśnie przez bike-discount i chciałbym się dowiedzieć, z kim konkretnie rozmawiałeś o dodatkowych obniżkach od cen wyprzedażowych.

Z góry dzięki za pomoc!

Napisano

hmm chyba jednak zdecyduje się na:
Cuba LTD Race - http://www.bike-discount.de/shop/k1275/a78835/ltd-race-29-grey-n-green.html

lepsze hamulce, podwójnie cieniowana rama, lecz martwi mnie system mocowania hamulców IS :(

Może warto byłoby poczekać i kupić np. http://www.bike-discount.de/shop/k1275/a78852/cube-reaction-gtc-pro-29-grey-n-blue.html
z przyszłościową karbonową ramą i gorszym amorem?

Nad składaniem roweru myślałem lecz chce mieć wszystko nowe, a w takim wypadku  to po prostu nieopłacalne.

Napisano

@Pejot1975

Cześć, nie wiem dlaczego, ale nie mogę do Ciebie wysłać prywatnej wiadomości, więc napiszę tutaj.

Zastanawiam się nad kupnem Cube'a LTD Race 29 właśnie przez bike-discount i chciałbym się dowiedzieć, z kim konkretnie rozmawiałeś o dodatkowych obniżkach od cen wyprzedażowych.

Z góry dzięki za pomoc!

Wysyłam PM.

Napisano

W Skiteamie zaoferowali 
Cuba LTD Race 29' 2013 za 4100zł czyli praktycznie zakup przez bikediscount nieopłacalny.

Mają go sprowadzić na środę w rozmiarze 23" osprzętowo bajka, ale pozycja wydaje mi się mało sportowa po odwróceniu mostka powinno byc o wiele lepiej. 

Cały czas rozważam zakup Scotta Scale 960 2014 http://sklep.kastor-bike.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=1336&category_id=222&option=com_virtuemart&Itemid=212

za ~4200zł Osprzęt klasę gorszy ale rama bardzo dobra z taperowaną główką 

Jeśli macie jakieś uwagi, inne oferty to zapraszam do dyskusji :)

Napisano

Ile masz wzrostu? Ja się przymierzałem do tego cube'a 23 w skiteamie Katowicach i mi nie podszedł. Jakiś taki za wielki.

Wzrost: 194cm

Przekrok: 94,5cm

Napisano

Przymierzałem się do Cube LTD 29 w rozmiarze 23" i podszedł mi bardzo, a rama 21" była po prostu za mała. Zresztą większość ludzi pisze, że te ramy są krótkie, także dziwne, że wydała ci się duża (mam 193cm wzrostu).

To będzie moje pierwsze porządne MTB (teraz jeżdżę na crossie Unibike Viper 23", ale znudziły mnie długie wycieczki - mam ochotę poszaleć w terenie) i cały czas się zastanawiam, którą wersję brać: LTD, LTD Pro czy LTD Race. W zasadzie wybór sprowadza się do pytania o amortyzator: czy boję się amortyzatora Manitou, czy chcę dopłacić do Reby, czy wystarczy mi Recon Silver. Rama jest taka sama, a różnice w piastach czy manetkach raczej nie odczuję, nie ten etap jazdy i nie te umiejętności - we wszystkich modelach są one po prostu dobre i wystarczające dla mnie, ale fajny amor to moje marzenie od dawna.

Cenowo wygląda to tak:

Ltd 3463zł
Ltd Pro 3830zł
Ltd Race 4075zł

W sumie jak już brać drożej, to lepiej od razu Race, ale czy ten Recon Silver TK Air jest aż tak zły?

Poradźcie coś. :)

Napisano

Ja bym dopłacił do race na Twoim miejscu. Nie wiem czemu mi się taka wydawała dziwna ta rama. Może faktycznie tylko mi się wydawała taka, ale była dobra. Wstrzymałem się też bo był to pierwszy 29 cali rower na którym siedziałem i chciałem jeszcze do innych się przymierzyć.

Napisano

@kdv9

@jowejek

Panowie, mam dla Was świetną wiadomość :-). Od wczoraj w SkiTeamie jest promocja "Bez VAT".

Właśnie zamówiłem Cube'a LTD Race 29 w rozmiarze 19'' za, uwaga, 3660 zł (no chyba, że jeszcze SkiTeam będzie coś kręcił, ale niby dlaczego?). Teraz to dopiero zakup przez bike-discount stał się nieopłacalny.

Jowejek, w LTD Race różnica jest jeszcze w hamulcach.

Jednak wszystkie niższe modele mają Shimano M395, które nie zbiera dobrych opinii. A Magura MT2, mimo, że ktoś już na forum pisał, że miał jakiś problem z przeciekaniem płynu hamulcowego i praktycznie zerową siłą hamowania w jednym hamulcu, daje 5 lat gwarancji na hamulce o ile dobrze przeczytałem.

Także w tym momencie Cube LTD Race 29 powinien być po 3660 zł dostępny w SkiTeamie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...