squadak Napisano 28 Października 2013 Napisano 28 Października 2013 Cześć! Rozglądam się za rowerem na nowy sezon. Maszyna ma służyć mi do : a) dojazdu do szkoły jakieś 24 km szutrem poszaleć w weekendy c) w wakacje planuje zrobić jakąś trasę za granice. Generalnie będę jeździł po asfaltach, szutrach i pewnie trochę lasu. Najbardziej skłaniam się ku rowerom wymienionym w temacie. Z tym, że chciałbym go trochę udynamicznić (swoją drogą jest takie słowo?). Podsumowując, myślę o dwóch opcjach, albo na bazie jakiegoś gotowego roweru zbudować moją szutrową rakietę albo składać od podstaw (może znacie jakieś zagraniczne sklepy? Czy w tej branży można zaoszczędzić na zakupach za granicą? ). Ostatecznie rodzą się pytania : 1. Jaki typ roweru ? 2. Jaki model ? 3. Gotowy czy budować? 4. Jak go zmodyfikować, aby był jak NAJSZYBSZY? W tej materii myślałem o korbie 53 zęby(tą mi odradzono pozdro dla kolegi redbull1) kierownica a'la muflon, jakieś lekkie koła 28, 29, odpowiednia geometria ramy... itd Zależy mi żeby móc jechać najszybciej przy jak najniższej kadencji. Pewnie strasznie chaotycznie wyszło, ale postaram się dopowiedzieć jakby coś było nie jasne.... pozdro i z góry dzięki za fatygę ps. może być używany, mam 180 cm i jakieś 80kg.
cienkun Napisano 28 Października 2013 Napisano 28 Października 2013 1. cross 2. http://www.unibike.pl/crossfiregts.html, a jeżeli możesz dołożyć do dwóch kafli, to viper. 3. w tej cenie, z nowych części, nic sensowniejszego nie zbudujesz. 4. IMHO nie ma potrzeby zakładania korby 53 na miasto, szutry i las. Nie musisz chyba nic robić. edit. jeżeli się zdecydujesz na unibike, to postaraj się przymierzyć jeżeli to możliwe, bo np. mi przy wzroście 180 cm i nodze 86, rama 19" jest zdecydowanie za mała.
squadak Napisano 28 Października 2013 Autor Napisano 28 Października 2013 1. cross 2. http://www.unibike.pl/crossfiregts.html, a jeżeli możesz dołożyć do dwóch kafli, to viper. 3. w tej cenie, z nowych części, nic sensowniejszego nie zbudujesz. 4. IMHO nie ma potrzeby zakładania korby 53 na miasto, szutry i las. Nie musisz chyba nic robić. edit. jeżeli się zdecydujesz na unibike, to postaraj się przymierzyć jeżeli to możliwe, bo np. mi przy wzroście 180 cm i nodze 86, rama 19" jest zdecydowanie za mała. A co myślicie o evado 3.0 ?
cienkun Napisano 28 Października 2013 Napisano 28 Października 2013 osprzętowo porównywalny z unibike crossfire (kross ma hamulce tarczowe i droższy amor, ale za to gorsze koła i minimalnie tańszy napęd) ale jest od niego droższy. Osobiście brałbym unibike viper jakbym miał budżet 2 kafle.
squadak Napisano 28 Października 2013 Autor Napisano 28 Października 2013 Teraz chyba będą ceny będą spadać, bo modele 14' i w ogóle. Z tego co widzę to wygląda to tak evado 3.0 vs Unbike Crossfire vs Orkan 3.0? Jakie macie opinie? Który byście wybrali do szybkiej jazdy? Jak z geometria ramy? PS. Macie jakieś pomysły na tuning pod prędkość? W każdy z nich można wrzucić korbe 53 zęby? Nawet jeśli to nonsens? Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 A gdyby tak brać pod uwagę trochę droższe ; viper vs evado vs inne w tej cenie ... Co polecacie? Jak wspominałem lubię jeździć szybko Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
cienkun Napisano 29 Października 2013 Napisano 29 Października 2013 Co polecacie? Jak wspominałem lubię jeździć szybko To może kup używaną przełajówkę. Jak poszukasz, to za 2000 coś już powinieneś znaleźć.
squadak Napisano 29 Października 2013 Autor Napisano 29 Października 2013 To jest opcja warta rozważenia... Polecasz jakiś konkretny model? Ponawiam pytanie co sądzisz o viper vs evado 4.0 vs cos jeszcze? Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
squadak Napisano 30 Października 2013 Autor Napisano 30 Października 2013 Sporo sobie pomyślałem, spodobał mi się pomysł roweru przełajowego... Tylko jak zawsze muszą być jakieś "ale" Nowy rower przełajowy jest poza moim zasięgiem, z tego co widzę to grubo powyżej 3k (chyba, że jest inaczej?). Rynek używanych jest też bardzo ubogi, na allegro teraz, są zaledwie dwie aukcje:angry: Stąd narodził się we mnie pomysł, kupić ramę od kolarki, do tego koła crossowe/trekkingowe/przełajowe. Zastanawia mnie jednak czy nie będzie to trochę zbyt delikatne... O ile na przedzie można dać trochę mocniejszy widelec, ba na upartego nawet amor. Tył jednak wciąż pozostanie filigranowy... Czy bardziej baloniaste opony wystarczą? Jak oceniacie ten pomysł? A może wiecie gdzie można dostać ramy przełajowe? Pozdrawiam Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Tofi Napisano 30 Października 2013 Napisano 30 Października 2013 narodził się we mnie pomysł, kupić ramę od kolarki, do tego koła crossowe/trekkingowe/przełajowe.Rama z kołami pod pachą nie pojedzie, bo w kolarce może być problem z założeniem szerokich opon, zwłaszcza z klockami. Inna sprawa, to CX ma wyżej suport. Dobry pomysł podsunął mi IvanMTB - rama Roadrat - 300 funtów za nową ramę z widelcem, a używane są po 200. Możesz z niej zrobić przełaja, singla, ostre, biegi w piaście lub zewnętrzne, prodcent pisze, że nie nadaje się jedynie do MTB, ale jak na makrokszu się da, to czemu nie na tym. Zawsze, jeżeli nie spodoba ci się opcja cyclocross, albo zanim odłożysz na STI, to możesz z tego zrobić hybrydę. Mocowania pod tarcze, ale również pod V-ki i to nie tylko dla 700C/29'' ale również dla 650B. Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4
squadak Napisano 31 Października 2013 Autor Napisano 31 Października 2013 Dzięki, za odzew ta rama rozwiązałaby by moje problemy, z tym, że nijak nie mieści się w budżecie, jak sam mówisz ; Na samej ramię i kołach się nie pojedzie, nawet jeśli będą się trzymać kupy:p Może znasz jakąś alternatywę? Widziałem gdzieś ramę do przełajki za niecałe 600 zł... Ciekawe jak z jakością? No cóż jak macie jakieś pomysły to piszcie:-) Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.