kubarum11 Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 Witam szukam kierownicy do lekkiego fr/dh i teraz się zastanawiam jaką szerokość kierownicy wybrać czy 810? czy to już za dużo będzie? Może 780? Nie wiem sam , doradźcie mi jakąś szerokość kierownicy na której dobrze się jeździ, mój wzrost to 188, i jaki mostek dobrać do tej kierownicy , najlepiej krótki. Jeżdże na jedno-półce i się zastanawiam czy 810 będzie ok.
Ziemko Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 Trudno określić. Mi by pasowała 810 ale jestem wyższy a więc mam dłuższe łapy i tym samym nie mogę polecić takiej kiery Tobie. Mimo to polecam zakupić taką i założyć na chwilę. Przejechać się, porównać z tą 780 i ewentualnie przyciąć odpowiednio (z reguły kierownice mają znaczniki do przycięcia). Mostek po porostu dobierz krótszy od tego co masz obecnie i powinno to ładnie ze sobą grać. Inną zasadą doboru sprzętu do którego ma się wątpliwość czy będzie pasował jest zakup taniochy. Możesz popróbować przedłużyć obecną kierownicę chałupniczym sposobem (wymagane przykręcane chwyty). Już tak próbowałem i pozwoliło mi to uniknąć zbędnego wydatku. Tobie też polecam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.