Skocz do zawartości

[obręcze mach1] wytrzymałość - opinie

makaron

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no i stało się :) kupiłem wreszcie komplet do złożenia kółka na tył : piasta novatec, kaseta sram 5.0, szprychy mach i obręcz mach 1..no i tak teraz siedzę w domku i myślę, czy aby ta obręcz to dobry wybór :) no niby dałem za nią o 40 plnów mniej niż kosztują oficjalnie, ale czy wytrzyma w lesie pod kolesiem o wadze w 95kg???? no własnie moze ktoś już miał ten sprzęcik i moze podzieli się doświadczeniami, na ile te obręcze pozwalają :034: bo mnie wapliwośc zżera :025: dodam tylko, że oponka z tyłu bedzie szeroka (2.25 ) więc moze to obręcz trochę uchroni. czekam na opinie, bo może jeszcze zmienie zdanie ;)

Napisano

Mach1 to firma produkująca obręcze i szprychy (ich strona: www.mach1.fr). Napisz jaki model kupiłeś. Ja swego czasu jeździłem 1.5 sezonu na Mach1 Tequila (obecnie nie ma ich na stronce, ale to był taki profil jak MX) i to były bardzo dobre obręcze. Cały ten okres wytrzymały bez centrowania, mimo przeróżnych przygód.

Napisano

Miałem kiedyś model Tequila. Przyznam, że katowałem je ostro, przeżyły kilka maratonów, kilkanaście wyścigów XC. W sumie 2 sezony. Sprzedałem całe koła złożone na tych obręczach i podejrzewam, że osoba która je zakupiła jeździ na nich do dziś. Bardzo mocne ale i dość ciężkie...

Napisano

Witaj Bendus!!Ziom to ja od ciebie w lutym ramkę kupiłem :P no i po malowaniu jest boska, hehehe! fobry deal ogólnie :D wracając do obręczy, kurcze:

http://www.mach1.fr/rims2_en.php?nom=vtt_210

>>>>to jest ta! jak pisza na stronce cross itouring...cholera, że też ni widziałem tego wczesniej :P

z drugiej strony skoro piszecie że firma robi dobre moedele to moze jednak da rade...hmmm potestuję, zobaczę i albo bedę happy albo wielce maaaaaaaaaad!!!

BTW co o niej myslicie????

dodam, że to model podwójnie kapslowany!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...