NightVegas Napisano 14 Października 2013 Napisano 14 Października 2013 Witam , poszukuję nowy rower do fr/dh , znalazłem ciekawą sztukę , lecz jest w nim dziwny amor ,, SASO '' dowiedziałem się o nim tyle , że jest robiony na zamówienie z USA , ktoś coś o nim słyszał ? Jak się sprawuje , jaka cena? Z góry dziękuje .
Mod Team durnykot Napisano 14 Października 2013 Mod Team Napisano 14 Października 2013 SASO mi się kojarzy głównie ze sztywnymi widelcami. Wrzuć fotki - popatrzymy...
Mod Team mrmorty Napisano 14 Października 2013 Mod Team Napisano 14 Października 2013 Znam wideł - może nie z autopsji ale widziałem toto - o ile mówimy o dwupółce złożonej w systemie upside down. Na jakichś tam zawodach zjazdowych w górach właściciel otoczony był chmarą gapiów z rozdziawionymi paszczami Wideł o mega grubych goleniach bo chyba 35- 36 mm(czyli mega sztywny) i pięknej liniowej pracy. No i kolejna zaleta - prosta konstrukcja Koniecznie sprawdź czy golenie(teflon) nie są porysowane, co często zdarza się przy takiej konstrukcji. Inna sprawa że widelec będzie ważył min 4 kg(bardziej 4,5 jak nie lepiej) i jest to wideł stricte do zjazdu, a nie do zabawy na kilku hopkach pod lasem.
NightVegas Napisano 14 Października 2013 Autor Napisano 14 Października 2013 Tak to jest właśnie ten wideł Zna ktoś jego cenę? Kupiłem właściwie dziś już ten rower , czekam na przesyłkę , wysłał foto lagów, są bez rys prawie że . Za rower dałem ogólnie 1500 zł . foto; http://zapodaj.net/77cb4f7d5cfe9.jpg.html specyfikacja; Rama to kross fr 2 rok 2010 damper ;marzocchi Roco R 200mm Amor Meks Saso 200-235mm skoku http://www.vorb.org.nz/sold-meks-saso-carbon-forks-t61979.html Korby i saport to Truvativ Koła double track Hamulce hydrauliczne APS Kiera ns proof Mostek dartmoor Piasta tył novatek 4 maszynowe łożyska Piasta przód cmt Pedały dartmoor Stery maszynowo ślizgowe dartmoor przerzutki XT 8 rzędowa
Mod Team mrmorty Napisano 14 Października 2013 Mod Team Napisano 14 Października 2013 dobre pieniądze za dobry rower.Niestety będę musiał Cię rozczarować - nie będziesz jedyny w Polsce z tym amorem - to nie ten rower widziałem... No chyba, że właściciel go sprzedał komu innemu Inna sprawa - jesteś pewien, że w Radomiu znajdziesz dla niego zastosowanie?
NightVegas Napisano 15 Października 2013 Autor Napisano 15 Października 2013 Właśnie się zastanawiam , czy amor do hopek się nada , głównie do tego bym używał roweru, a ten amor to do typowej zjazdówki.
Mod Team mrmorty Napisano 15 Października 2013 Mod Team Napisano 15 Października 2013 nadać się wszystko nada
NightVegas Napisano 15 Października 2013 Autor Napisano 15 Października 2013 W tym tygodniu przyjedzie, najprawdopodobniej w środę . To zobaczę jak sobie poradzi w terenie Dzięki za pomoc
Mod Team mrmorty Napisano 15 Października 2013 Mod Team Napisano 15 Października 2013 ej, ale w którymś z opisów stoi, że on ma (w tym przypadku górne) golenie z carbonu - tu już jestem zaskoczony...
NightVegas Napisano 16 Października 2013 Autor Napisano 16 Października 2013 Tak wiem o tym. Przed chwilą wręcz był kurier , ale cena 1560 , umawiałem się na cenę 1500 , brak pedałów . Nie wspominając o tym już , że rower był strasznie brudny. Nie odbiera telefonu , na fejsie okazało się , że konto usunięte . Paczki oczywiście nie przyjąłem. Może odezwie się to zobaczymy co dalej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.