Skocz do zawartości

[amortyzator] SASO

NightVegas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , poszukuję nowy rower do fr/dh , znalazłem ciekawą sztukę , lecz jest w nim dziwny amor ,, SASO '' dowiedziałem się o nim tyle , że jest robiony na zamówienie z USA , ktoś coś o nim słyszał ? Jak się sprawuje , jaka cena? Z góry dziękuje .

• Mod Team
Napisano

Znam wideł - może nie z autopsji ale widziałem toto - o ile mówimy o dwupółce złożonej w systemie upside down. Na jakichś tam zawodach zjazdowych w górach właściciel otoczony był chmarą gapiów z rozdziawionymi paszczami ;)
Wideł o mega grubych goleniach bo chyba 35- 36 mm(czyli mega sztywny) i pięknej liniowej pracy. No i kolejna zaleta - prosta konstrukcja ;)
Koniecznie sprawdź czy golenie(teflon) nie są porysowane, co często zdarza się przy takiej konstrukcji. Inna sprawa że widelec będzie ważył min 4 kg(bardziej 4,5 jak nie lepiej) i jest to wideł stricte do zjazdu, a nie do zabawy na kilku hopkach pod lasem.

Napisano

Tak to jest właśnie ten wideł ;) Zna ktoś jego cenę? Kupiłem właściwie dziś już ten rower , czekam na przesyłkę , wysłał foto lagów, są bez rys prawie że . Za rower dałem ogólnie 1500 zł .

foto; http://zapodaj.net/77cb4f7d5cfe9.jpg.html

specyfikacja; 

Rama to kross fr 2 rok 2010 damper ;marzocchi Roco R 200mm
Amor  Meks Saso 200-235mm skoku 
Korby i saport to Truvativ 
Koła double track
Hamulce hydrauliczne APS 
Kiera ns proof
Mostek dartmoor
Piasta tył novatek 4 maszynowe łożyska
Piasta przód cmt
Pedały dartmoor
Stery maszynowo ślizgowe dartmoor
przerzutki XT 8 rzędowa
  • Mod Team
Napisano

dobre pieniądze za dobry rower.
Niestety będę musiał Cię rozczarować - nie będziesz jedyny w Polsce z tym amorem - to nie ten rower widziałem... No chyba, że właściciel go sprzedał komu innemu :)
Inna sprawa - jesteś pewien, że w Radomiu znajdziesz dla niego zastosowanie?

Napisano

Tak wiem o tym. Przed chwilą wręcz był kurier , ale cena 1560 , umawiałem się na cenę 1500 , brak pedałów . Nie wspominając o tym już , że rower był strasznie brudny. Nie odbiera telefonu , na fejsie okazało się , że konto usunięte . Paczki oczywiście nie przyjąłem. Może odezwie się to zobaczymy co dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...